Prajitura cu nuca si frisca

de Patricia Iordache in Prajituri, 2 Mar 2013 | 16794 vizualizari

 

Este o prajitura foarte gustoasa, rapida care se poate consuma si in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • - 100 gr miez de nuca macinat
  • - 100 gr zahar tos
  • - 1 plic praf de copt (10 gr)
  • - 250 ml apa minerala (acidulata)
  • - 150 gr faina
  • - 10 linguri zeama din compot de piersici (se poate insiropa blatul cu ce va place)
  • pentru crema si decor:
  • - 200 ml frisca vegetala
  • - 50 gr miez de nuca macinat
  • - coaja proaspat rasa de la o portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si frisca:

Amestecam apa minerala cu zaharul, pana se topeste. Adaugam nuca, faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat ca pentru chec.


Luam o tava (22X35 cm), punem in ea hartie de copt, turnam compozitia si bagam la cuptor, la 160 grade, timp de 25 minute.


Facem testul scobitorii si daca este facut, rasturnam blatul pe un platou cat inca este cald. Indepartam cu grija hartia de copt si il lasam la racit.


Punem frisca in bol si mixam pana se intareste. Intepam blatul racit cu o furculita, din loc in loc si insiropam cu cele 10 linguri de sirop (eu am pus zeama din compot de piersici).


Punem deasupra frisca, nivelam si adaugam coaja de portocala si cele 50 gr de miez de nuca macinat.


Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Teo 1

04.03.2013, 20:16

Imi place cum arata!

Micutza Luana 1

24.03.2013, 17:23

Patricia Iordache 1

24.03.2013, 19:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Jerbo