Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 6 Mai 2013 | 1937 vizualizari

 

Despre tonka, am pomenit cate ceva in reteta de aici. Este o noua descoperire, si imi place tare mult. Daca aveti ocazia, incercati. Vor urma si alte retete cu tonka, dar nu numai, voi incerca pe viitor, fel de fel de retete cu mirodenii care sper sa va fie pe plac.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 24 de briose:
  • - 400 grame faina alba;
  • - 1 praf de sare;
  • - 1 lingurita bicarbornat de sodiu;
  • - 3 oua de casa;
  • - 1 banana (data prin blender);
  • - 100 grame unt (80% grasime, la temperatura camerei);
  • - 30 grame fulgi de migdale tocate;
  • - 200 ml iaurt grecesc (10% grasime);
  • - 1/2 lingurita extract de vanilie;
  • - 200 grame zahar alb sau brun;
  • - 1 lingura seminte de susan.
  • Ingrediente pentru sosul de pere:
  • - 2 pere Williams (marime medie);
  • - 2 linguri zahar muscovado;
  • - zeama de la o jumatate de lamaie.
  • Ingrediente pentru glazura:
  • - 175 grame crema branza (Hochland sau Philadelphia);
  • - 150 ml frisca lichida (30 % grasime);
  • - 3 lingurite zahar vanilat alb pudra;
  • - o jumatate tonka razuita.
  • * Pentru decor:
  • bomboane colorate in forma de oua mici.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka:

Mod de pregatire briose:


1. Faina se cerne si se amesteca cu sarea, bicarbonatul de sodiu si semintele de susan.


2. Ouale se bat cu zaharul pana cresc in volum, se adauga extractul de vanilie, untul topit, iaurtul si bananele tocate in blender si se mixeaza.


3. La sfarsit se adauga fulgii de migdale si se mixeaza pana se incorporeaza perfect ingredientele.


4. Se aseaza hartiile de briose in tava si cu lingura de inghetata, se adauga cate doua masuri in forme.


5. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Briosele se coc pentru 35 de minute sau pana trec testul scobitorii.


6. Dupa coacere, se lasa la racit in tava pentru 5-10 minute, dupa care se scot pe un gratar.


7. Cand s-au racit de tot, se taie (se reteaza) briosele ca un capac si se scobesc in mijloc cu o lingurita.


Mod de pregatire sos de pere:


1. Se taie perele cubulete si se pun in blender cu zeama de lamaie. Se mixeaza pana se obtine un piure.


2. Pireul se pune in tigaie, se adauga zaharul si se amesteca din cand in cand pana se ingroasa putin.


3. Se lasa la racit dupa care se umple scobitura din mijlocul brioselor cu pireul.


Mod de pregatire glazura:


1. Se bate frisca cu mixerul pana capata volum si stabilitate si se incorporeaza usor cu crema de branza, mixand in continuare.


2. Se adauga treptat zaharul si se razuieste putin tonka pentru aromatizare. Se tine la frigider pentru 30 de minute.


3. Cu ajutorul posului se formeaza un contur in jurul scobiturii umplute cu sos de pere, se pun patru bomboane in forma de oua, se aseaza peste glazura capacul briosei, si se mai decoreaza cu glazura si deasupra (optional).



 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti tonka, se poate si fara, vor avea succes oricum caci va ramane parfumul bananelor si glazura de crema de branza este potrivita cu orice reteta de briosa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Lia_ 1

15.12.2013, 13:05

superbe poze

Florentina_Cristina 1

08.02.2014, 20:59

Xandrinne 1

11.04.2015, 10:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de lamaie