Prajitura cu nuca si fulgi de porumb

de _Alina_ in Prajituri, 4 Noi 2014 | 2759 vizualizari

 

V-am mai povestit despre nastrusnicul nostru baietel, cum ca ii place sa se bage in toate activitatile pe care le derulam. Ei bine, cum am mai zis printre masini, avioane, camioane si tractoare ii place si bucatareala. :) S-a gandit el ca nu m-a mai ajutat demult la bucatarie si brusc i s-a facut pofta de o "pajitulica". O prajitura la care am participat pe post de asistent. :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua medii (de la gaini de tara am folosit eu)
  • 140 g zahar
  • 150 g miez de nuca (macinat)
  • 50 g fulgi de porumb
  • 50 g faina de grau
  • 1 praf sare
  • Glazura:
  • 90g ciocolata amaruie (55% cacao)
  • 100 g smantana lichida
  • Decor:
  • fulgi de porumb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si fulgi de porumb:

1. Preiclazim cuptorul la 180 grade Celsius.


2. Separam albusurile de galbenusuri.


3. Mixam albusurile spuma tare cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana cand se dizolva complet, iar spuma devine sidefie si formeaza creste tari.


4. Adaugam galbenusurile in albusuri (cate doua odata) si mixam pana la inglobare.


5. Cernem faina in compozitie si o inglobam cu o spatula/ lingura prin miscari circulare, de sus in jos.


6. Inglobam in compozitie miezul de nuca macinat, tot prin miscari circulare.


7. In final adaugam fulgii de porumb si ii incorporam tot prin miscari putine, circulare.


8. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 30-40 min, sau pana cand trece testul scobitorii. O scoatem si o lasam la racit, sau nu, apoi o portionam si o glazuram. :)


9. Pregatim glazura punand ciocolata la topit impreuna cu 50 g smantana lichida pe foc mic. Amestecam mereu, iar cand ciocolata s-a topit oprim focul, adaugam restul de smantana lichida si amestecam energic.


Enjoy!


Nota: e si mai buna servita calda (noi am facut testul:).


P.S. Ingredientul secret al acestei prajituri este zambetul. :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Xandrinne 1

05.11.2014, 08:23

Lau 1

05.11.2014, 19:31

Panacris 1

06.11.2014, 11:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!