Prajitura Dana :)

de papabundetot in Prajituri, 18 Oct 2013 | 5415 vizualizari

 

Pentru ca e o prajitura marca “eu”,m-am gandit sa imi poarte numele ca nu stiam cum sa ii spun,mai ales ca am creat-o din mers ca sa spun asa…cand am intrat in bucatarie stiam doar ca vreau sa fac o prajitura care sa nu mai fie cu mere…asa ca…asta a iesit,o pufosenie cu crema,frisca si ceva ciocolata :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar pudra
  • 8 linguri de ulei
  • 9 linguri de faina
  • esenta de cafea
  • o lingurita de mac
  • 2 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte condensat
  • 200 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 75 gr ciocolata neagra
  • 3 linguri amidon
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr alune macinate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dana :):

Galbenusul l-am separat de albus,l-am frecat bine cu zahar pudra si cel vanilat,apoi am batut albusurile spuma tare.Am incorporat usor galbenusurile peste spuma de albus,apoi am adaugat uleiul,faina esenta si praful de copt,am omogenizat bine totul,amestecand cu grija,am pus aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am introdus in cuptorul incins in prealabil.Am lasat blatul la copt 25 min,apoi am incercat cu o scobitoare si daca a fost copt l-am dat pe balcon la racit.


Crema: Am pus laptele condensat si cel normal in oala,am adaugat galbenusurile si am amestecat bine,apoi am pus oala la foc.Dupa ce laptele s-a infierbantat,aproape ajungand la punctul de fierbere,am adaugat zaharul vanilat si ciocolata taiata bucati,am amestecat sa se topeasca ciocolata,apoi am adaugat amidonul pentru a ingrosa crema,am lasat sa mai dea un clocot si am dat crema deoparte la racit.


Peste blatul racit deja,am pus crema de ciocolata (care intre timp s-a racit si ea),apoi un strat de alune zdrobite,200 ml frisca batuta bine si deasupra am ras pe razatoarea mare inca putina ciocolata pentru contrast.


O prajitura foarte aromata si pufoasa,care merita incercata.


Pofta mare!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dana :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Lavinia 1

18.10.2013, 21:21

buna

bianca92 1

18.10.2013, 23:04

MotanLaOale 1

18.10.2013, 23:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata