Desert prajitura “O noapte la Venetia”

de gaby_duceag in Prajituri, 23 Iun 2013 | 71638 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat cocos:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 80 gr nuca cocos
  • 4 linguri faina
  • Blat cacao:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cu varf faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf copt
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 5 linguri lapte
  • 200 gr unt
  • un plic zahar vanilat
  • Glazura:
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 5 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura “O noapte la Venetia”:

Blat cocos: mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana ce e complet topit. Te opresti doar cand nu mai simti cristale de zahar in compozitie. Adauga faina si nuca de cocos si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.


Pregateste o tava de 25x28 cm, tapeteaz-o cu ulei si faina sau cu hartie pentru copt si intinde uniform compozitia. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.


Blatul de cacao: Separa albusurile de galbenusuri. mixeaza albusurile pana devin spuma, adauga treptat zaharul si mixeaza pana este topit.


Adauga galbenusurile si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si amesteca usor de jos in sus. Distribuie cu lingura, uniform, compozitia peste cea de cocos ai niveleaza usor.


Da tava in cuptorul preincalzit si coace la foc mediu pentru 15-20 minute. Fa testul cu scobitoarea.


Lasa la racit si desprinde-i hartia de copt doar cand blatul e complet rece.


Crema: mixeaza galbenusurile cu zaharul, apoi adauga laptele si pune bolul pe baie de aburi pana ce crema se ingroasa. Adauga zaharul vanilat. Lasa sa se raceasca. mixeaza usor untul, apoi adauga crema de galbenusuri complet rece si omogenizeaza amestecand usor. Intinde uniform crema peste blatul rece si niveleaza. Da tava la rece.


Glazura: Pune intr-o craticioara ingredientele, pe foc mic, pana obtii o compozitie omogena. Raceste si intinde uniform glazura obtinuta peste crema. N-o pune calduta, risti sa strici stratul de crema.


Lasa prajitura la rece cateva ore. Portioneaz-o cu-n cutit zimtat, subtire.


E grozav de buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura “O noapte la Venetia”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

GinaA 1

25.04.2014, 19:18

O noapte la Venetia a fost una dintre prajiturile pe care le-am pregatit anul acesta,de Paste.Un deliciu.E foarte buna si,asa cum spune si Valeria,este foarte simplu de facut.Spor la treaba celor pofticiosi.Felicitari pentru postare,

reisnaor_2006 1

08.01.2015, 15:16

am sa incerc si eu,un deliciu la favorit cu ea

corana 1

26.07.2015, 00:01

Trebuie să credeţi cu fermitate că, atunci când continuaţi să fiţi perseverenţi, în final veţi avea succes. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: corana22@yahoo.com

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de cafea