Prajitura cu nuca si gem

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 19 Ian 2015 | 2963 vizualizari

 

A sosit si weekendul mult asteptat cand am reusit sa pregatesc o reteta pentru provocarea "Week end cu spor".Luna acesta,gazda provocarii este Sidonia Toncean.Provocarea consta in a alege o reteta din una din categoriile: Aperitive,Preparate din carne de pui sau porc,Prajituri.Mi-a fost foarte greu sa aleg o reteta pentru ca toate sunt minunate,tentante,atent explicate.
M-am bucurat mult cand am gasit aceasta prajitura.Este o reteta pe care o facea si mama mea,si aveam de gand demult s-o fac.Acum am avut ocazia si tare m-am bucurat.Mi-a adus aminte de copilarie.I-am adus unele completari din reteta mamei mele,sper ca Sidy sa nu se supere.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 6 ling ulei,
  • 12 ling zahar,
  • 150gr smantana,
  • coaja de portocala,
  • zahar vanilat,
  • 400gr faina,
  • 12 ling nuci macinate,
  • 2 ling cacao,
  • 100gr rahat,
  • 300gr gem ,
  • praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si gem:

Albusurile se separa de galbenusuri.Din galbenusuri,jumatate din cantitatea de zahar,ulei,samatana,faina,praf de copt,coaja de portocala se face un aluat potrivit de moale.Acesta se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Peste aluatul din tava se intinde gemul.De preferat sa fie un gem acrisor.Eu am folosit pasta de macese.Deasupra se presara rahatul taiat cubulete.


Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga treptat zaharul ramas si se bate in continuare.Cand zaharul s-a topit se adauga nuca macinata si cacaoa.Se amesteca incet,cu o spatula.Bezeaua obtinuta se toarna peste aluatul din tava.Se niveleaza frumos si se da la cuptor.E gata cand trece testul scobitorii.


Se scoate din cuptor si,dupa ce s-a racorit,se pudreaza cu zahar vanilat.Se taie cand e complet rece.

 

TIPS-URI

1

Din reteta mamei: Se opreste 1/3 din aluat care se mai framanta cu un pic de faina apoi se da pe razatoare peste bezea si se da la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

19.01.2015, 19:35

merisor 1

19.01.2015, 19:40

Imi plac prajiturile cu nuca si gem!

Rocsi 1

20.01.2015, 20:42

Ce mult imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
MUFFINS CU AFINE