Ciocolata de casa

de RuxyRux in Prajituri, 26 Noi 2013 | 5874 vizualizari

 

Ciocolata iubita a copilariei mele :)...dulce, dar cremoasa si sfaramicioasa, foarte, foarte delicioasa...exact asa cum o stiu de la mama :)

 

INGREDIENTE

  • 450 gr zahar( eu am pus brun si pentru gust dar si pentru consistenta)
  • 300 gr lapte praf (mie imi place NIDO)
  • 150 gr unt (85%)
  • 80 gr cacao (jumatate neagra, jumatate obisnuita)
  • vanilie (zahar vanilat si extract)
  • 200 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Apa se pune pe foc si se incalzeste usor, se adauga zaharul si se lasa la fiert in jur de 12 minute. Cu cat siropul este mai gros si mai legat. cu atat ciocolata va fi mai sfaramicioasa. Puteti testa cu o lingurita, luati putin sirop si dati-i drumul sa curga inapoi in vas, ultima picatura care ramane pe lingurita nu mai curge ci formeaza o pelicula groasa.


Se trage vasul de pe foc, se pune tot untul si se amesteca pana ce se topeste.


Urmeaza sa adaugam laptele praf si la sfarsit cacaoa pe care o vom trece prin sita.


Omogenizam compozitia bine. Pregatim o tava unsa si tapetata cu hartie de copt, eu o ung si deasupra cu putin ulei.


Turnam ciocolata, o nivelam si o lasam la temperatura camerei sa se lege. Dupa ce incepe sa se intareasca o putem da la rece( eu am scos-o pe terasa, e frig destul). Foarte repede va fi gata, dureaza cam o ora si jumatate, doua.


Se portioneaza si se serveste.


Eu am taiat-o in batoane si am infoliat fiecare bucata in parte si le voi pastra la rece.


E MINUNATA.... si-are un gust fantastic de copilarie :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

RuxyRux 1

04.12.2013, 21:26

Eu nu o mai fac Patty...pentru ca pur si simplu sunt disperata dupa ea ))...Asa ca prefer sa stau cuminte ...pup cu drag

Valclaudia 1

12.01.2014, 07:56

ce bunatate!

RuxyRux 1

12.01.2014, 22:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu umplutura de bomboane Raffaello