Ciocolata de casa

de RuxyRux in Prajituri, 26 Noi 2013 | 10641 vizualizari

 

Ciocolata iubita a copilariei mele :)...dulce, dar cremoasa si sfaramicioasa, foarte, foarte delicioasa...exact asa cum o stiu de la mama :)

 

INGREDIENTE

  • 450 gr zahar( eu am pus brun si pentru gust dar si pentru consistenta)
  • 300 gr lapte praf (mie imi place NIDO)
  • 150 gr unt (85%)
  • 80 gr cacao (jumatate neagra, jumatate obisnuita)
  • vanilie (zahar vanilat si extract)
  • 200 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Apa se pune pe foc si se incalzeste usor, se adauga zaharul si se lasa la fiert in jur de 12 minute. Cu cat siropul este mai gros si mai legat. cu atat ciocolata va fi mai sfaramicioasa. Puteti testa cu o lingurita, luati putin sirop si dati-i drumul sa curga inapoi in vas, ultima picatura care ramane pe lingurita nu mai curge ci formeaza o pelicula groasa.

Se trage vasul de pe foc, se pune tot untul si se amesteca pana ce se topeste.

Urmeaza sa adaugam laptele praf si la sfarsit cacaoa pe care o vom trece prin sita.

Omogenizam compozitia bine. Pregatim o tava unsa si tapetata cu hartie de copt, eu o ung si deasupra cu putin ulei.

Turnam ciocolata, o nivelam si o lasam la temperatura camerei sa se lege. Dupa ce incepe sa se intareasca o putem da la rece( eu am scos-o pe terasa, e frig destul). Foarte repede va fi gata, dureaza cam o ora si jumatate, doua.

Se portioneaza si se serveste.

Eu am taiat-o in batoane si am infoliat fiecare bucata in parte si le voi pastra la rece.

E MINUNATA.... si-are un gust fantastic de copilarie :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

RuxyRux 1

04.12.2013, 21:26

Eu nu o mai fac Patty...pentru ca pur si simplu sunt disperata dupa ea ))...Asa ca prefer sa stau cuminte ...pup cu drag

Valclaudia 1

12.01.2014, 07:56

ce bunatate!

RuxyRux 1

12.01.2014, 22:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa