Prajitura cu nuca si ness

de La Ancuta in Prajituri, 14 Ian 2014 | 6560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 3-4 linguri faina (in functie de marimea oualor)
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 140 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 200 g unt (80% grasime)
  • 2 linguri ness
  • 100 g nuca taiata si prajita
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ness:

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare.


Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in compozitie amestecand usor pana cand se incorporeaza. Coacem blatul in tava dreptunghiulara (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii.


Scoatem blatul din tava si indepartam hartia de copt apoi il lasam pana la racirea completa.


Pentru crema mixam untul impreuna cu zaharul pudra pana cand devine spumos apoi adaugam cele doua galbenusuri si mixam in continuare. Adaugam nessul iar la final nuca taiata si prajita in tigaie fara ulei.


Intindem crema peste blatul racit si o nivelam. Ornam prajitura dupa preferinte si apoi dam la frigider pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

La Ancuta 1

16.01.2014, 18:41

Multumesc

Panacris 1

16.01.2014, 19:49

Teo 1

16.01.2014, 21:46

si mie imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de cacao si nuci