Prajitura cu nuca si ness

de La Ancuta in Prajituri, 14 Ian 2014 | 13387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 3-4 linguri faina (in functie de marimea oualor)
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 140 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 200 g unt (80% grasime)
  • 2 linguri ness
  • 100 g nuca taiata si prajita
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ness:

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare.

Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in compozitie amestecand usor pana cand se incorporeaza. Coacem blatul in tava dreptunghiulara (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii.

Scoatem blatul din tava si indepartam hartia de copt apoi il lasam pana la racirea completa.

Pentru crema mixam untul impreuna cu zaharul pudra pana cand devine spumos apoi adaugam cele doua galbenusuri si mixam in continuare. Adaugam nessul iar la final nuca taiata si prajita in tigaie fara ulei.

Intindem crema peste blatul racit si o nivelam. Ornam prajitura dupa preferinte si apoi dam la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ness" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crumble cu dulceata de gutui si nuci