Prajitura cu nuca si smantana

de Carmen_g in Dulciuri, 13 Apr 2015 | 17768 vizualizari

 

Aceasta prajitura o stiu de mica, dar abia acum i-am dat de gust :)) E atat de buna si pufoasa incat ai tot manca din ea!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana cu nuci macinate
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri cu miere
  • un praf de sare
  • faina ( eu am folosit 500 g, dar cantitatea fainii poate varia in functie de calitatea ei si de marimea oualor)
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 1 kg smantana
  • 1 cana cu nuci macinate
  • 80 g zahar praf
  • zeama de lamaie dupa gust ( eu am folosit zeama de la o jumatate de lamaie)
  • 50 g ciocolata pt decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si smantana:

Prima data ne ocupam de foi. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul dupa care se adauga si restul ingredientelor. Trebuie sa obtinem un aluat mai moale dar care sa nu se lipeasca de maini. Se intind 4 foi si se coc la cuptor aprox. 10 minute


Se amesteca smantana cu nucile, zaharul si lamaia dupa care se distribuie in mod egal intre foi. Se pune crema inclusiv deasupra prajiturii dupa care se rade ciocolata.


Se lasa la frigider minim 2-3 ore ca sa se inmoaie foile dupa care se poate servi.


E o prajitura atat de fina si gustoasa! Si se face si foarte repede.... de mancat nu mai zic:))


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

21.03.2016, 22:29

Este grozava praji asta . Crema usor acrisoara . In timpuri imemorabile cand mai faceam si eu praji era pe masa mea

kytz 1

09.02.2017, 05:31

Aș dori și eu o bucățică, două, trei... ...

LiliaBitca 1

22.02.2019, 16:55

Citi ml are cana?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7809 puncte

RODIMUR

6345 puncte

Rocsi

6072 puncte

mirela0911

4809 puncte

Catalina L

4322 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu caramel, ananas si crema de vanilie