Tarta cu prune si visine

de Lau in Dulciuri, 6 Feb 2014 | 1563 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g untura
  • 300 g faina
  • 50 g zahar
  • coaja de portocala
  • zahar vanilat
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • apa la teperatura camerei
  • 1 borcan compot de prune
  • 1 cana visine
  • o mana nuci
  • 1 galbenus
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si visine:

Intr-un bol amestecam faina cu drojdia,sare,zahar,zahar vanilat,coaja de portocala,facem o gaura in mijloc si adaugam untura,incepem sa framantam adaugand treptat apa pana rezulta un aluat omogen.


Acoperim si lasam cca 15 min deoparte.


Intre timp scurgem visinele si prunele de zeama(cu ajutorul unei site).


Pe masa infainata intindem o foaie potrivita ca grosime.


Tapetam o tava cu hartie de copt adaugam foaie de aluat,o intepam cu furculita si adaugam 1 lingurita de gris,adaugam prunele fara samburi,visinele si nucile tocate.


Deasupra adaugam fasii de aluat care a ramas.


Am uns cu 1 galbenus desfacut cu putin lapte si dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

deyutzky 1

06.02.2014, 18:01

tare tare buna

Rocsi 1

06.02.2014, 22:36

Super faina..Tare mult imi place

Lau 1

07.02.2014, 10:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu vişine