Tarta cu prune si visine

de Lau in Dulciuri, 6 Feb 2014 | 2480 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g untura
  • 300 g faina
  • 50 g zahar
  • coaja de portocala
  • zahar vanilat
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • apa la teperatura camerei
  • 1 borcan compot de prune
  • 1 cana visine
  • o mana nuci
  • 1 galbenus
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si visine:

Intr-un bol amestecam faina cu drojdia,sare,zahar,zahar vanilat,coaja de portocala,facem o gaura in mijloc si adaugam untura,incepem sa framantam adaugand treptat apa pana rezulta un aluat omogen.


Acoperim si lasam cca 15 min deoparte.


Intre timp scurgem visinele si prunele de zeama(cu ajutorul unei site).


Pe masa infainata intindem o foaie potrivita ca grosime.


Tapetam o tava cu hartie de copt adaugam foaie de aluat,o intepam cu furculita si adaugam 1 lingurita de gris,adaugam prunele fara samburi,visinele si nucile tocate.


Deasupra adaugam fasii de aluat care a ramas.


Am uns cu 1 galbenus desfacut cu putin lapte si dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

deyutzky 1

06.02.2014, 18:01

tare tare buna

Rocsi 1

06.02.2014, 22:36

Super faina..Tare mult imi place

Lau 1

07.02.2014, 10:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu  smantana ,fasole verde  , cartofi si sunculita de porc

ieri la 23:41

Desert gogosi cu ciocolata

de Lau 9

ieri la 21:35

Friptura de porc inabusita

de Lau 9

ieri la 21:05

Penne cu spanac și gorgonzolla

ieri la 20:54

Paine fara framantare

de Lau 9

ieri la 20:26

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu vişine