Prajitura cu nuca si sos de ciocolata

de maria_ilie in Prajituri, 9 Feb 2017 | 398 vizualizari

 

O prajitura gustoasa care, cu siguranta, va indulci pe cei dragi!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 cesti de nuca
  • 1 ceasca pesmet macinat
  • 5 oua
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • jumatate de ligurita bicarbonat de sodiu
  • jumatate de ceasca de miere de albine
  • 1 ceasca zahar
  • 1 plic zahar vanilat.

Pentru sirop:

  • 2 cesti de zahar
  • 1 ceasca de apa
  • putina scortisoara
  • 4 linguri cognac

Pentru sosul de ciocolata:

  • 100 gr. ciocolata cuvertura
  • 100 gr. smantana.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si sos de ciocolata:

Prima data, incepem cu aluatul: Mixam ouale si zaharul pana se omogenizeaza, apoi adaugam mierea si continuam mixatul. Separat, amestecam nuca (taiata cat mai marunt), pesmetul, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si zaharul vanilat si le adaugam peste compozitia cu oua, amestecam pana se omogenizeaza ingredientele.


Compozitia o punem intr-o tava (in care am pus hartie de copt) si o dam la cuptor pana cand prinde o culoare de caramel si bineinteles trece testul cu scobitoarea.


Acum ne ocupam de sirop si anume: Intr-un ibric, fierbem pret de 5 minute apa cu zaharul si scortisoara, cand am oprit focul, adaugam cogniac-ul.


Cand prajitura este gata, o lasam putin sa se racoreasca, dupa care o scoatem din tava si turnam siropul pe toata suprafata (incet ca sa aiba timp sa-l asimileze).


Pentru sosul de ciocolata procedam astfel: Intr-o craticioara, punem smanatana la foc si cand incepe sa fiarba, o dam la o parte si adaugam ciocolata (pe care o facem cubulete cat mai mici) si amestecam pana se omogenizeaza compozitia si ne rezulta o textura fina. Odata facut sosul, il turnam deasupra prajiturii (care intre timp s-a insiropat) si o dam la rece pentru cateva ore. Odata racita, prajitura se poate taia dupa forma si marimea dorita si orna dupa gust si imaginatie.



 

TIPS-URI

1

Pentru ornat, se pot folosi atat fructe, cat si fulgi de ciocolata sau frisca si topping.

2

Siropul este ideal sa il pregatiti cu putin inainte sa fie gata prajitura de la cuptor, in acest fel siropul va fi fluid si veti insiropa mai usor. Daca este lasat mai mult timp, siropul va fi la fel de gustos, doar ca va fi mai lipicios (consistent ca si mierea).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

11.02.2017, 11:37

noiinbucatarie 1

13.02.2017, 19:53

kytz 1

14.02.2017, 09:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa cu blat de cocos