Prajitura cu nuca si sos de ciocolata

de maria_ilie in Prajituri, 9 Feb 2017 | 2607 vizualizari

 

O prajitura gustoasa care, cu siguranta, va indulci pe cei dragi!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 cesti de nuca
  • 1 ceasca pesmet macinat
  • 5 oua
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • jumatate de ligurita bicarbonat de sodiu
  • jumatate de ceasca de miere de albine
  • 1 ceasca zahar
  • 1 plic zahar vanilat.

Pentru sirop:

  • 2 cesti de zahar
  • 1 ceasca de apa
  • putina scortisoara
  • 4 linguri cognac

Pentru sosul de ciocolata:

  • 100 gr. ciocolata cuvertura
  • 100 gr. smantana.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si sos de ciocolata:

Prima data, incepem cu aluatul: Mixam ouale si zaharul pana se omogenizeaza, apoi adaugam mierea si continuam mixatul. Separat, amestecam nuca (taiata cat mai marunt), pesmetul, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si zaharul vanilat si le adaugam peste compozitia cu oua, amestecam pana se omogenizeaza ingredientele.

Compozitia o punem intr-o tava (in care am pus hartie de copt) si o dam la cuptor pana cand prinde o culoare de caramel si bineinteles trece testul cu scobitoarea.

Acum ne ocupam de sirop si anume: Intr-un ibric, fierbem pret de 5 minute apa cu zaharul si scortisoara, cand am oprit focul, adaugam cogniac-ul.

Cand prajitura este gata, o lasam putin sa se racoreasca, dupa care o scoatem din tava si turnam siropul pe toata suprafata (incet ca sa aiba timp sa-l asimileze).

Pentru sosul de ciocolata procedam astfel: Intr-o craticioara, punem smanatana la foc si cand incepe sa fiarba, o dam la o parte si adaugam ciocolata (pe care o facem cubulete cat mai mici) si amestecam pana se omogenizeaza compozitia si ne rezulta o textura fina. Odata facut sosul, il turnam deasupra prajiturii (care intre timp s-a insiropat) si o dam la rece pentru cateva ore. Odata racita, prajitura se poate taia dupa forma si marimea dorita si orna dupa gust si imaginatie.

 

 

TIPS-URI

1

Pentru ornat, se pot folosi atat fructe, cat si fulgi de ciocolata sau frisca si topping.

2

Siropul este ideal sa il pregatiti cu putin inainte sa fie gata prajitura de la cuptor, in acest fel siropul va fi fluid si veti insiropa mai usor. Daca este lasat mai mult timp, siropul va fi la fel de gustos, doar ca va fi mai lipicios (consistent ca si mierea).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu doua creme