Prajitura cu nuci, mere si rahat

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Dec 2016 | 2364 vizualizari

 

Introducerea mai joi, azi n-am chef....

 

INGREDIENTE

  • 150 g margarina rama
  • 6 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 140 g rahat
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 200 g faina
  • 1,5 kg mere ionatane
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 180 g nuca macinata
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci, mere si rahat:

Mai intai, curatam si dam prin razatoarea mare merele, le stoarcem bine de zeama si le punem sa se caleasca cu 3 linguri de zahar si-o lingurita de scortisoara. Cand sunt calite, le lasam sa se raceasca.


Topim margarina, frecam cele 6 galbenusuri cu 150 g zahar, apoi adaugam margarina topita si mixam bine. Incorporam rahatul taiat bucatele mici, apoi faina si praful de copt. La final, adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare.


Separat, alte 3 albusuri cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam 150 g zahar si mixam pana obtinem o bezea tare, incorporam nuca si merele calite si racite. Am folosit forme pentru briose, am asezat in ele hartiute pentru briose, am adaugat cate-o lingura, nu foarte plina, cu compozitie cu rahat, deasupra punem din compozitia cu nuca si mere. Dam tava la cuptorul preincalzit, cca. 30-35 min , testam cu o scobitoare daca sunt coapte. Le scoatem cand sunt rumenite si coapte bine, le lasam la racit....eu am mancat una asa fierbinte ca n-am avut rabdare sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci, mere si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Constelatialeu 1

10.12.2016, 23:41

Astept ziua de joi sa introbag ceva...

mihaelar63 1

10.12.2016, 23:58

Buun . Adica joi la doi 0

Constelatialeu 1

11.12.2016, 00:07

Joi pe doi......

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si vin alb