Prajitura cu nuci, mere si rahat

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Dec 2016 | 731 vizualizari

 

Introducerea mai joi, azi n-am chef....

 

INGREDIENTE

  • 150 g margarina rama
  • 6 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 140 g rahat
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 200 g faina
  • 1,5 kg mere ionatane
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 180 g nuca macinata
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci, mere si rahat:

Mai intai, curatam si dam prin razatoarea mare merele, le stoarcem bine de zeama si le punem sa se caleasca cu 3 linguri de zahar si-o lingurita de scortisoara. Cand sunt calite, le lasam sa se raceasca.


Topim margarina, frecam cele 6 galbenusuri cu 150 g zahar, apoi adaugam margarina topita si mixam bine. Incorporam rahatul taiat bucatele mici, apoi faina si praful de copt. La final, adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare.


Separat, alte 3 albusuri cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam 150 g zahar si mixam pana obtinem o bezea tare, incorporam nuca si merele calite si racite. Am folosit forme pentru briose, am asezat in ele hartiute pentru briose, am adaugat cate-o lingura, nu foarte plina, cu compozitie cu rahat, deasupra punem din compozitia cu nuca si mere. Dam tava la cuptorul preincalzit, cca. 30-35 min , testam cu o scobitoare daca sunt coapte. Le scoatem cand sunt rumenite si coapte bine, le lasam la racit....eu am mancat una asa fierbinte ca n-am avut rabdare sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci, mere si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Constelatialeu 1

10.12.2016, 23:41

Astept ziua de joi sa introbag ceva...

mihaelar63 1

10.12.2016, 23:58

Buun . Adica joi la doi 0

Constelatialeu 1

11.12.2016, 00:07

Joi pe doi......

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere