Prajitura cu pere

de aziz in Prajituri, 17 Noi 2011 | 2021 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • jumatate pahar de ulei(pahar de plastic de unica folosinta are 125 ml cu el masor de obicei) 
  • jumatate pahar cu lapte (acelasi pahar de plastic)
  • 75 gr zahar
  • 2 pahare de faina alba(pahar de unica folosinta ca mai sus)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • 3-4 pere
  • 2 linguri generoase caramel
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • trei sferturi dintr-un plic cu praf de copt  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Se curata perele de coaja si cotoare si se taie cubulete, apoi se pun intr-un castron cu apa rece si suc de lamaie.


Punem cele doua linguri de caramel intr-o tigaie sa se topeasca si adaugam perele scurse de apa cu lamaie. Lasam perele sa se caleasca in caramel cam 15 minute pana incep sa devina stravezii, apoi lasam sa se raceasca. Ouale se amesteca cu zaharul +zaharul vanilat apoi adaugam uleiul, laptele si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea. In acest amestec incorporam perele cu tot cu caramel. Punem in tava hartie de copt si punem prajiturica. Dam la cuptorul preincalzit 175-180 grade pana trece testul scobitorii, tava este cu dimensiunea de 20/30 cm .


Prajitura nu iese foarte inalta daca o doriti la volum dublu ,dublati cantitatile desigur :).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

aziz 1

18.11.2011, 14:11

Miuta e tare finuta ,o sa-ti placa

BuburuzaBubu 1

04.04.2012, 17:11

aziz 1

04.04.2012, 17:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si crema cu nuci