Prajitura cu pere si branza de vaci

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 16 Sep 2016 | 924 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de La Ancuta, dar parca tot prajitura ei a fost mai buna, probabil pentru ca a ei a fost cu mere si a fost mai aromata, iar la ea nici nu am sesizat branza, deci depinde de ingredientele folosite. Cred ca ea a folosit si o tava mai mare, dar mie mi s-a parut aluat insuficient pentru o tava mare, asa ca am pus aluatul intr-o tava mai mica, iar stratul de branza a fost automat mai gros.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 375 g faina;
  • 185 g zahar;
  • un praf de sare;
  • un plic de zahar vanilat;
  • 185 g unt topit.
  • Umplutura cu pere:
  • 1 kg pere curatate de coaja si seminte;
  • 7 linguri zahar;
  • o lingurita scortisoara.
  • Crema de branza:
  • 150 g unt moale;
  • 125 g zahar;
  • esenta de pere;
  • doua oua;
  • 450 g branza de vaci;
  • un plic de praf de budinca cu gust de vanilie.
  • Dimensiune tava: 20 x 30 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si branza de vaci:

Se incepe cu umplutura de pere, astfel: perele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul pana cand scad. Se lasa sa se racoreasca, apoi se amesteca cu o lingurita de scortisoara.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se pregateste aluatul, amestecand toate ingredientele cu mana pana cand se obtine o compozitie nisipoasa.


Intr-o tava unsa cu unt se pune 3/4 din aluat si se apasa bine cu podul palmei.


Se pregateste crema de branza, astfel: se mixeaza untul moale pana cand devine cremos, apoi se adauga zaharul si esenta de pere. Se mixeaza, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul, dupa care se adauga branza si praful de budinca si se omogenizeaza.


Peste aluatul din tava se adauga umplutura de pere, apoi crema de branza, iar la final aluatul ramas, presarandu-l pe deasupra. Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Andra_Constantinescu 1

20.09.2016, 22:55

Mulțumesc, dragilor!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:37

ce buna este prajiturica!

Andra_Constantinescu 1

22.09.2016, 16:53

Multumesc, Daniela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mure