Prăjitură cu pere şi caramel

de diaconta in Prajituri, 18 Sep 2011 | 3726 vizualizari

 

În această perioadă perele sunt vedete.Sunt pe toate gusturile,de toate felurile.Le-am combinat cu caramel şi a ieşit o prăjitură răcoroasă şi bună,că tot e încă vreme frumoasă afară,vreme care pe mine iar mă îmbie la o incursiune în Maramureş.Nu vă speriaţi,nu vă mai povestesc,deja cred că v-am plictisit.
Să aveţi o Duminica minunată.

 

INGREDIENTE

  • Câteva pere
  • 1 lingura zahar brun
  • scortisoara
  • Caramel
  • 2 cani de zahar
  • O cutie lapte evaporat (370 ml)
  • 50 gr unt
  • frisca si caramel pentru decor
Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri griş
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Arome(vanilie,lamaie)
  • Sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu pere şi caramel:

Prima data se face caramelul.Se pune zaharul sa se caramelizeze.Cand a capatat o culoare putin maronie,se ia de pe foc,se incalzeste laptele evaporat.Se pune untul si se amesteca,apoi turnam si laptele.Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul si caramelul este ca un sos destul de gros.Imi place tare mult caramelul asta fin precum catifeaua.

Curatam perele si le taiem felii.Punem caramelul intr-o tava,asezam perele deasupra,presaram zahar brun si scortisoara si punem tava la cuptor.Perele se vor inmuia suficient pana cand pregatim blatul.

Separam galbenusurile de albus.Galbenusurile le mixam cu cele 4 linguri de zahar,adaugam apa si uleiul.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie spre final.

Peste crema de galbenusuri adaugam grisul si faina amestecata cu praful de copt.Incorporam usor si spuma de albusuri.

Scoatem tava din cuptor,punem compozitia de blat si mai lasam la cuptor 25 de minute.

Lasam in tava pana cand blatul va absoarbe caramelul,apoi rasturnam pe un platou si ornam cu frisca si caramel.

Poftă bună !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu pere şi caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Lau 1

07.10.2011, 17:04

am ajuns cam tarziu

diaconta 1

07.10.2011, 17:38

Lau,la asta e cam tarzior

babi5 1

14.12.2014, 09:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkrantz