Prajitura cu pere si ciocolata

de oanapl in Prajituri, 23 Feb 2017 | 3364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g smantana
  • 3 pere
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 180 g faina
  • 150 g ciocolata neagra
  • 50 g nuci tocate
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • cirese din compot
  • Pentru decor:
  • 30 g ciocolata
  • 2 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si ciocolata:

Incepi amestecand untul cu zaharul macinat, pana ce obtii o crema si se topeste zaharul, adaugi galbenusurile pe rand, esenta de rom si smantana. Cand compozitia devine omogena, adaugi ciocolata topita si racita, apoi pui faina cernuta cu praful de copt. Adaugi albusurile batute bine si amesteci usor, cu ajutorul unei linguri de lemn. La final, adaugi nucile tocate.

Cureti perele de coaja, le tai in doua, scoti cotorul si le asezi in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt (eu am tapetat doar fundul tavii). In interiorul perelor, asezi cirese fara samburi, din compot.

Torni compozitia peste pere, scuturi tava si o introduci la cuptor pentru 50-55 de minute, la 180 grade C, pana trece testul cu scobitoarea.

 Lasi prajitura sa se raceasca si o rastorni pe un platou, apoi o decorezi dupa imaginatie (cu ciocolata topita sau zahar pudra).

TIPS-URI

1

Nu toca nucile fin. Ele trebuie sa se simta in blat si sa il faca crocant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire