Prajitura cu pere si ciocolata

de oanapl in Prajituri, 23 Feb 2017 | 2429 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g smantana
  • 3 pere
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 180 g faina
  • 150 g ciocolata neagra
  • 50 g nuci tocate
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • cirese din compot
  • Pentru decor:
  • 30 g ciocolata
  • 2 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si ciocolata:

Incepi amestecand untul cu zaharul macinat, pana ce obtii o crema si se topeste zaharul, adaugi galbenusurile pe rand, esenta de rom si smantana. Cand compozitia devine omogena, adaugi ciocolata topita si racita, apoi pui faina cernuta cu praful de copt. Adaugi albusurile batute bine si amesteci usor, cu ajutorul unei linguri de lemn. La final, adaugi nucile tocate.

Cureti perele de coaja, le tai in doua, scoti cotorul si le asezi in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt (eu am tapetat doar fundul tavii). In interiorul perelor, asezi cirese fara samburi, din compot.

Torni compozitia peste pere, scuturi tava si o introduci la cuptor pentru 50-55 de minute, la 180 grade C, pana trece testul cu scobitoarea.

 Lasi prajitura sa se raceasca si o rastorni pe un platou, apoi o decorezi dupa imaginatie (cu ciocolata topita sau zahar pudra).

TIPS-URI

1

Nu toca nucile fin. Ele trebuie sa se simta in blat si sa il faca crocant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere caramelizate si bezea