Briose cu lamaie

de ionela2682 in Prajituri, 24 Mar 2011 | 2785 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 / 2 cana (113 grame) unt nesărat, la temperatura camerei,
  • 2 / 3 ceasca (130 de grame)zahăr granulat ,
  • 3 oua mari,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • Coaja de la 1 lamaie mare ,
  • 1 1 / 2 cani (195 grame) faina,
  • 1 1 / 2 lingurite praf de copt,
  • 1 / 4 linguriţă de sare,
  • 1 / 4 ceasca (60 ml) de lapte.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu lamaie:

-Se mixeaza untul cu zaharul pana devine pufos,dupa care adaugam unul cate unul ouale mixand dupa fiecare


-adauga aromele(coaja de lamaie si esenta de vanilie)dar si laptele


-in alt bol se cerne faina impreuna cu sarea si praful de copt,se incepe adaugarea fainii cu ajutorul unei linguri in compozitia de unt mixand continuu pana la omogenizare


-se toarna in formele de briose si se coc la temperatura de 180 grade cam 30-35 min

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Cris2711 1

24.03.2011, 22:02

LUK 1

24.03.2011, 22:44

cat de pufoase sunt..delicioase

divainbucatarie 1

25.03.2011, 16:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata