Tarta cu prune si scortisoara

de La Ancuta in Prajituri, 17 Oct 2014 | 2511 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 120 g unt
  • 60 g zahar
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • esenta de rom
  • 1/2 kg prune
  • Crumble:
  • 100 g faina
  • 75 g unt
  • 50 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura rasa de scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si scortisoara:

Spalam prunele, le taiem pe jumatate si scoatem samburii.


Intr-un castron cernem faina amestecata cu praful de budinca peste care adaugam praful de copt si zaharul.

Adaugam oul, untul rece taiat bucati si esenta de rom. Framantam un aluat elastic, nelipicios. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga putina faina .

Intindem aluatul cu mana in tava rotunda (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt.

Asezam deasupra jumatatile de prune.


Pregatim apoi aluatul pentru crumble. Amestecam toate ingedientele pana obtinem un alaut sfaramicios.


Presaram "firimiturile" peste prune iar apoi dam tava la cuptor, la foc potrivit 35-40 de minute. Lasam sa se raceasca putin in tava apoi indepartam marginele tavii si mutam tarta pe un platou.


Dupa ce s-a racit pudram cu zahar si putem servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Bya Ralu 1

19.10.2014, 18:02

e super

La Ancuta 1

19.10.2014, 18:27

Multumesc mult

angela62 1

22.08.2016, 08:18

Imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si crumble