Prajitura cu pere si prune

de mirela0911 in Prajituri, 30 Aug 2011 | 7519 vizualizari

 

O prajitura simpla si racoroasa, numa' buna pe caldura asta.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250g zahar
  • 8 lg ulei
  • 300g faina
  • 1 varf cutit sare
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala/lamaie
  • 5 lg iaurt
  • pere si prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si prune:

Se curata perele de coaja, se spala si se taie felii cum doriti. Prunele se spala, se scot samburii si se taie in patru.

Ouale se mixeaza bine cu zaharul, se adauga sarea, coaja de portocale, uleiul, iaurtul iar la final se pune faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava unsa bine cu unt, se aseaza deasupra perele si prunele si se da la cuptor pentru aproximativ 35-40 minute (se face testul cu scobitoarea. 

Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar si se serveste cu multa placere. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

lilik 1

01.09.2011, 12:29

un deliciu de prajitura

ANCA 1

29.09.2012, 16:00

azi o fac a doua oara, e ff buna!!

mirela0911 1

29.09.2012, 18:32

Ma bucur mult ca iti place Anca!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si fructe