Prăjitură cu pere,caramel şi brânză

de diaconta in Prajituri, 18 Aug 2012 | 8088 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1,500 kg pere
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • Esenta vanilie
  • scortisoara
  • Sare
  • Pentru caramel:
  • 400 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 200 ml frisca lichida
  • Pentru crema de brânza:
  • 500 gr brânza de vaci
  • 250 gr Mascarpone
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri iaurt
  • Coaja de lamaie
  • Esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu pere,caramel şi brânză:

Am preparat mai întâi caramelul.

Am caramelizat zaharul,am luat cratita de pe foc,am lasat sa se potoleasca putin,apoi am adaugat untul,am amestecat bine si apoi am pus si frisca.

Am pus vasul iarasi pe foc si am lasat sa mai fiarba cateva clocote pâna cand sosul are o textura fina uniforma.

Am lasat sa se raceasca.

Perele le-am taiat felii si am scos casuta semintelor.

Intr-o tava am pus caramelul,apoi feliile de pere.Am presarat deasupra putin zahar si scortisoara.

Am pus tava în cuptorul preîncalzit pâna când s-au înmuiat putin perele.

Intre timp am preparat blatul.

Am mixat ouale cu zaharul pâna si-au dublat volumul,am adaugat uleiul câte putin.

La final faina amestecata cu sarea si praful de copt.Am amestecat usor cu un tel.

Am pus compozitia in tava peste pere si am mai lasat la cuptor 35 de minute.

Verificati cu o scobitoare când este copt.

Am oprit focul si am lasat sa se raceasca.

Când s-a racit complet,am desprins marginile prajiturii de catre tava si am rasturnat pe un platou.

Am pus prajitura la frigider si am preparat crema de brânza.

Am mixat toate ingredientele pâna am obtinut o crema fina.

Am pus crema deasupra prajiturii si GATA,ne asezam frumos la masa si mâncam pâna când ne mustra constiinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu pere,caramel şi brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (72)

CEOFIOFI 1

16.09.2012, 15:26

diaconta 1

16.09.2012, 21:04

Ceofiofi multumesc
Interesant ID
Bun venit

babi5 1

14.12.2014, 09:29

Ii place tare

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu aluat sfaramicios