Prajitura cu piscoturi

de Valclaudia in Prajituri, 5 Oct 2013 | 11148 vizualizari

 

mi-a placut mult o reteta pe care am vazut-o aici.... http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-triumf-26570.html . Am tinut sa precizez sursa pentru a evita discutii ulterioare! ;) Am adus destule modificari retetei, de aceea i-am schimbat si numele.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita suc de lamaie
  • 10 linguri (cu varf) faina alba, proaspat cernuta
  • 2 linguri cacao
  • 1 sticluta esenta de rom
  • piscoturi din comert (9 bucati)

Pentru sirop:

  • 10 linguri de zahar tos
  • 10 linguri apa rece
  • 1 sticluta esenta de rom

Pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 1 plic gelatina
  • 30 ml apa rece

Pentru decor:

  • 50 gr. nuca macinata
  • 50 gr ciocolata amaruie (rasa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi:

Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei).


Impartim cantitatea de zahar alocata blatului.


Intai batem spuma albusurile cu 6 linguri de zahar si un praf de sare.


Mixam galbenusurile cu celelate 6 linguri de zahar. Adaugam 2 linguri de cacao proaspat cernuta, praful de copt stins intr-o lingurita de suc proaspat de lamaie si esenta de rom.


Turnam in fir subtire uleiul,apoi apa minerala.


Incorporam alternativ spuma de albusuri si faina proaspat cernuta in compozitia obtinuta.


Ungem tava cu putin ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia de blat.


Asezam piscoturile la distante egale (3x3), le impingem usor in compozitia de blat si dam tava in cuptorul preincalzit pentru cca 35 min.


Preparam siropul intr-un ibric, la foc mic,amestecand apa cu zaharul si esenta de rom. Lasam sa se raceasca, apoi insiropam blatul (care inca se afla in tava).


Crema o preparam dupa cum urmeaza: incalzim cca 200 ml frisca lichida intr-o craticioara la foc mic. Rupem ciocolata bucatele, le adaugam peste frisca incalzita si luam craticioara de pe foc. Amestecam pana se topeste ciocolata complet si obtinem un amestec omogen. Il lasam sa se raceasca, apoi il dam la frigider pentru 15-20 minute.


Intre timp punem gelatina la hidratat in 30 ml apa rece (intr-un pahar de plastic). Dupa ce se incheaga gelatina, incalzim putin paharul la baie de aburi pana devine gelatina lichida.


Scoatem crema de la frigider, adaugam restul de frisca si gelatina, mixam la viteza mare pana obtinem consistenta dorita.


Turnam crema in tava peste blatul insiropat, o nivelam, formam modele cu ajutorul furculitei. Dam la rece pentru cca 1 ora.


Scoatem prajitura de la frigider, taiem marginile cu grija, portionam prajitura, asezam bucatile pe platou, decoram cu nuca macinata si ciocolata rasa.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Valclaudia 1

08.12.2013, 21:31

Indiferent cui apartine ideea, exista destule diferente intre aceste prajituri. Ca sunt de mare efect piscoturile alea in blat, sunt perfect de acord! Merita incercata reteta, indiferent de cine a inventat-o. Iar de unde m-am inspirat personal, am trecut la descriere. Ce sa fac in plus, ca toata lumea sa fie multumita??

Alexandra Burz 1

28.02.2014, 08:04

reisnaor_2006 1

19.01.2015, 08:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Catalina