Prajitura cu struguri si caise

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 9 Mai 2011 | 4294 vizualizari

 

am vrut sa fac o tarta, insa cand am ajuns in bucatarie mi-am dat seama ca nu am tot ce-mi trebuie, asa ca am trecut la improvizat si a iesit tare buna :)

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 100 ml lapte
  • ~  1 pahar faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita ulei
  • pentru crema:
  • 1 plic praf de budinca
  • 150 m l lapte
  • 2 linguri miere
  • pentru ornat:
  • struguri din compot
  • caise din compot
  • crema de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu struguri si caise:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.

Turnam compozitia intr-o forma rotunda si dam la cuptorul preincalzit 15 min.

Intre timp pregatim crema:

Mixam praful de frisca cu laptele, pana devine pufoasa, apoi daugam mierea si omogenizam.

Insiropam blatul cu zeama de la compot, punem crema, strugurii pe care i-am taiat pe jumatate si le-am scos samburii, caisele si ornam cu crema de ciocolata ( eu am facut-o in aceeasi zi cu prajitura pufoasa cu ciocolata si mi-am oprit crema, insa puteti folosii orice crema de ciocolata sau ornati tot cu crema de frisca)

Dam la frigider pana in momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu struguri si caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Diplomat