Prajitura cu struguri si caise

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 9 Mai 2011 | 2440 vizualizari

 

am vrut sa fac o tarta, insa cand am ajuns in bucatarie mi-am dat seama ca nu am tot ce-mi trebuie, asa ca am trecut la improvizat si a iesit tare buna :)

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 100 ml lapte
  • ~  1 pahar faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita ulei
  • pentru crema:
  • 1 plic praf de budinca
  • 150 m l lapte
  • 2 linguri miere
  • pentru ornat:
  • struguri din compot
  • caise din compot
  • crema de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu struguri si caise:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.


Turnam compozitia intr-o forma rotunda si dam la cuptorul preincalzit 15 min.


Intre timp pregatim crema:


Mixam praful de frisca cu laptele, pana devine pufoasa, apoi daugam mierea si omogenizam.


Insiropam blatul cu zeama de la compot, punem crema, strugurii pe care i-am taiat pe jumatate si le-am scos samburii, caisele si ornam cu crema de ciocolata ( eu am facut-o in aceeasi zi cu prajitura pufoasa cu ciocolata si mi-am oprit crema, insa puteti folosii orice crema de ciocolata sau ornati tot cu crema de frisca)


Dam la frigider pana in momentul servirii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu struguri si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Dana Cristea - pusikmea 1

10.05.2011, 08:21

sidy, mamaie multumesc

deyutzky 1

10.05.2011, 15:19

buunaa

mena29 1

10.06.2011, 08:40

Danuca,te-ai priceput bine la improvizat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Diplomat