Prajitura cu struguri si caise

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 9 Mai 2011 | 2114 vizualizari

 

am vrut sa fac o tarta, insa cand am ajuns in bucatarie mi-am dat seama ca nu am tot ce-mi trebuie, asa ca am trecut la improvizat si a iesit tare buna :)

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 100 ml lapte
  • ~  1 pahar faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita ulei
  • pentru crema:
  • 1 plic praf de budinca
  • 150 m l lapte
  • 2 linguri miere
  • pentru ornat:
  • struguri din compot
  • caise din compot
  • crema de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu struguri si caise:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.


Turnam compozitia intr-o forma rotunda si dam la cuptorul preincalzit 15 min.


Intre timp pregatim crema:


Mixam praful de frisca cu laptele, pana devine pufoasa, apoi daugam mierea si omogenizam.


Insiropam blatul cu zeama de la compot, punem crema, strugurii pe care i-am taiat pe jumatate si le-am scos samburii, caisele si ornam cu crema de ciocolata ( eu am facut-o in aceeasi zi cu prajitura pufoasa cu ciocolata si mi-am oprit crema, insa puteti folosii orice crema de ciocolata sau ornati tot cu crema de frisca)


Dam la frigider pana in momentul servirii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu struguri si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (49)

Dana Cristea - pusikmea 1

10.05.2011, 08:21

sidy, mamaie multumesc

deyutzky 1

10.05.2011, 15:19

buunaa

mena29 1

10.06.2011, 08:40

Danuca,te-ai priceput bine la improvizat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu spanac si mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:56

Negresa cu unt de arahide

de Lau 9

ieri la 21:37

Papanași fierți

de Meea 4

ieri la 21:15

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu aluat ras