Prajitura cu crema de mascarpone si cocos prajit

de papabundetot in Prajituri, 1 Mai 2014 | 11631 vizualizari

 

Am pregatiti aceasta reteta cu o zi inainte de ziua mea pentru a o duce colegilor la munca,(si ei au fost draguti cu mine si mi-au facut un cadou frumos),si cautam o reteta rapida si buna si am gasit-o pe blogul dulciurifeldefel.ro al unei fete talentate Miha Simiuc ,aici http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-crema-de-branza-si-nuci-caramelizate/

Eu am adaptat reteta la ce aveam eu prin casa dar m-a ajutat mult ca am avut un punct de plecare.

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru blat:

  • 300 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 200 ml lapte
  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • esenta de menta
  • 100 gr ciocolata alba

Pentru crema:

  • 200 gr frisca lichida
  • 200 gr mascarpone

Pentru ornat:

  • 100 gr nuca de cocos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de mascarpone si cocos prajit:

Blatul: Am cernut intr-un castron faina,cacao,praful de copt,zaharul pudra,am adaugat apoi ouale si am amestecat usor cu un tel,apoi uleiul,laptele,esenta si am omogenizat toata compozitia cu ajutorul mixerului.Am pus aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si deasupra am pus ciocolata alba rupta bucatele mici.Am dat tava la cuptor aproximativ 25 minute (depinde de cuptor) pana cand a trecut testul cu scobitoarea. Am lasat blatul sa se raceasca complet si apoi am facut crema.

Crema: Am mixat bine frisca apoi am adaugat si mascarpone si am continuat sa mixez.Daca doriti mai dulce mai adaugati zahar,eu am considerat ca frisca lichida e suficient de dulce si nu am mai pus. Crema astfel obtinuta am intins-o uniform peste blatul racit si deasupra am presarat nuca de cocos pe care ulterior am prajit-o putin intr-o tigaie pe aragaz,pana cand a devenit aurie.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de mascarpone si cocos prajit" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de mascarpone si ananas