Prajitura cu crema de mascarpone si cocos prajit

de papabundetot in Prajituri, 1 Mai 2014 | 5118 vizualizari

 

Am pregatiti aceasta reteta cu o zi inainte de ziua mea pentru a o duce colegilor la munca,(si ei au fost draguti cu mine si mi-au facut un cadou frumos),si cautam o reteta rapida si buna si am gasit-o pe blogul dulciurifeldefel.ro al unei fete talentate Miha Simiuc ,aici http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-crema-de-branza-si-nuci-caramelizate/

Eu am adaptat reteta la ce aveam eu prin casa dar m-a ajutat mult ca am avut un punct de plecare.

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru blat:

  • 300 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 200 ml lapte
  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • esenta de menta
  • 100 gr ciocolata alba

Pentru crema:

  • 200 gr frisca lichida
  • 200 gr mascarpone

Pentru ornat:

  • 100 gr nuca de cocos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de mascarpone si cocos prajit:

Blatul: Am cernut intr-un castron faina,cacao,praful de copt,zaharul pudra,am adaugat apoi ouale si am amestecat usor cu un tel,apoi uleiul,laptele,esenta si am omogenizat toata compozitia cu ajutorul mixerului.Am pus aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si deasupra am pus ciocolata alba rupta bucatele mici.Am dat tava la cuptor aproximativ 25 minute (depinde de cuptor) pana cand a trecut testul cu scobitoarea. Am lasat blatul sa se raceasca complet si apoi am facut crema.


Crema: Am mixat bine frisca apoi am adaugat si mascarpone si am continuat sa mixez.Daca doriti mai dulce mai adaugati zahar,eu am considerat ca frisca lichida e suficient de dulce si nu am mai pus. Crema astfel obtinuta am intins-o uniform peste blatul racit si deasupra am presarat nuca de cocos pe care ulterior am prajit-o putin intr-o tigaie pe aragaz,pana cand a devenit aurie.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de mascarpone si cocos prajit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Ubulika 1

02.05.2014, 11:01

mmmmmmmmmmmmmm

Pushaa 1

02.05.2014, 13:10

o bunatate!

Lavinia 1

02.05.2014, 14:45

foarte bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nobela-Blondela