Prajitura cu piscoturi si mousse de cafea (fara coacere)

de stefy_a in Prajituri, 7 Noi 2016 | 721 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 20 piscoturi
  • 250 ml frisca
  • 50 ml cafea solubila
  • 40 g zahar pudra
  • un plic intaritor de frisca
  • un plic gelatina
  • Pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 3 linguri rase de amidon
  • Pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi si mousse de cafea (fara coacere):

Crema de vanilie:


se pregateste crema de vanilie din ingredientele de mai sus,doar ca nu am folosit si esenta de vanilie - pentru ca esenta am folosit-o la insiropat piscoturile : galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul, esenta de vanilie si laptele caldut


- amestecul se pune intr-un vas pe foc mic, amestecand incontinuu pana cand se ingroasa ca o budinca-


- cand este gata, se lasa la racit


- frisca se mixeaza bine cu intaritorul de frisca si cu zaharul pudra - sa se tina de paletele mixerului


- gelatina se hidrateaza 3 minute in cafea, apoi ceasca cu cafea si gelatina se incalzeste putin la cuptorul cu microunde, cat se se dizolve gelatina sau se poate pune si intr-un vas cu apa fierbinte, daca nu doriti sa folositi cuptorul cu microunde


- peste frisca se adauga crema de vanilie racita si se amesteca bine, si apoi se adauga si cafeaua cu gelatina si se mixeaza foarte bine


- 50 ml de apa se pun la incalzit impreuna cu zaharul si vanilia, si se lasa la foc mic pana se topeste zaharul si se lasa la racit


- intr-o tava tapetata cu folie alimenatara se aseaza rand pe rand piscoturile pe care le-a trecut rapid prin siropul pregatit anterior


- peste stratul de piscoturi insiropate se aseaza mousseul de cafea


- se orneaza dupa gust, sau se poate lasa si neornata, si se da la frigider pentru cel putin 4-5 ore

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi si mousse de cafea (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

diaconta 1

07.11.2016, 15:04

Foarte buna prajitura

Rocsi 1

07.11.2016, 21:42

Imi place ca este cu cafea!

iri_iri 1

08.11.2016, 09:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Alivanca bucovineana