Prajitura cu piscoturi, vanilie si ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 3 Feb 2014 | 61232 vizualizari

 

Eu va spun doar ca-i delicioasa...voi ma aprobati numai dupa ce-o gustati :)))) se face simplu, rapid si...meritaaaa :))))) Parol dragii mei bucatarasi dragalasi !

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet si jumatate de piscoturi
  • Crema de baza:
  • 10 galbenusuri
  • 1 l si jumatate de lapte
  • 5 linguri amidon
  • 3 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • vanilie
  • Crema de cacao
  • esente de rom
  • 3 linguri cacao
  • Sirop de cafea:
  • 350 ml cafea + 2 linguri de zahar + esenta de rom
  • Decor:
  • o canita de nuca+ 1 lingura de zahar +vanilie+ 3 bucati de piscoturi
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi, vanilie si ciocolata:

Preparam crema, care este de fapt crema mea preferata de cremsnit si este un deliciu, o recomand cu drag!


Intr-un vas adanc punem laptele si vanilia si lasam sa se infierbante la foc potrivit.


Mixam galbenusurile cu zaharul, amidonul, faina si o cana de lapte caldut( din total, atentie nu fierbinte), apoi turnam totul in fir subtire in laptele fierbinte din vas, din acest moment amestecam bine si lasam pe foc in jur de 7 minute. Luam vasul de pe foc, punem untul si amestecam pana se topeste.


Separam crema in doua vase. Intr-unul din vase, punem esenta de rom si cacaoa si amestecam cu telul. In fiecare vas cu crema punem cate 15 piscoturi maruntite. Ne folosim de zdrobitorul de cartofi pentru piure si le faramitam apoi amestecam bine cremele. Vom avea doua creme, una cu vanilie si piscoturi, a doua cu cacao, rom si piscoturi.


Pregatim o tava si asezam cate un rand de piscoturi inmuiate in cafeaua fierbinte dinainte pregatita, punem deasupra crema de vanilie, din nou un rand de piscoturi inmuiate in cafea iar deasupra crema de cacao si rom.


Deasupra am presarat un amestec facut la blender din piscoturi, nuca, putin zahar si vanilie.


Desigur, obligatoriu prajitura va merge la rece minim 3 ore sau cel mai bine peste noapte.


Daca alegeti sa o probati, va astept cu impresii :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi, vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

RuxyRux 1

04.02.2014, 23:48

Gabytule scump si drag

iulianastefan 1

05.02.2014, 18:25

o sa o incerc,arata demential si cred ca este la fel de buna

nacularisa 1

16.05.2014, 06:44

Yamii...la favorite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale