Prajitura cu prune

de dakris in Prajituri, 6 Aug 2012 | 6685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 250 g zahar tos
  • 100 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • Umplutura
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1-2 linguri zahar tos
  • 600 g prune
  • Decor:
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Prunele se spala bine, se desamburesc, se taie jumatati ori felii, dupa preferinta, apoi se amesteca cu zaharul vanilat si 1-2 linguri de zahar tos, functie de dulceata fructelor.


Ouale se separa: albusurile se bat spuma, galbenusurile se mixeaza cu zaharul cateva minute pana rezulta o crema. Se adauga uleiul, putin cate putin, laptele, esenta de vanilie si albusurile batute spuma, apoi se incorporeaza faina si praful de copt nestins.


Compozitia o varsam intr-o tava de aprox 22 x 30 cm tapetata cu hartie de copt. Deasupra se distribuie prunele, apoi se introduce tava in cuptorul preincalzit. Se coace 30-35 min la foc mediu facandu-i testul cu scobitoarea.

 

TIPS-URI

1

Prunele se pot inlocui cu piersici, caise, visine, capsuni etc si prajitura va fi cel putin la fel de gustoasa. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Angelina_Elena 1

13.08.2012, 14:36

dakris 1

14.08.2012, 08:21

Va multumesc tuturor pt aprecieri!

Florentina_Cristina 1

28.01.2014, 20:30

ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty 5

ieri la 15:00

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune uscate si nuci