Prajitura cu prune (de post)

de Valclaudia in Mancaruri de post, 3 Aug 2013 | 14100 vizualizari

 

pentru aluat m-am inspirat de la Mihaela_11. Umplutura a fost inventia mea. Chiar sunt multumita de rezultat, o prajitura simpla dar tare gustoasa.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 pachet de margarina (Delma)
  • 15 linguri de faina
  • 7 linguri de apa
  • 1 praf de copt stins in cativa stropi de otet
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 5 linguri de zahar tos

Pentru umplutura:

  • 1kg de prune foarte coapte/ zemoase
  • 250 gr gris
  • 10 linguri de zahar tos

Pentru decor:

  • zahar pudra, cca 20 gr.

//

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune (de post):

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei.


Amestecam toate ingredientele trecute la aluat si vom obtine un aluat elastic. Il dam la rece pana preparam umplutura astfel:


Spalam prunele, le scoatem samburii si le trecem prin robot impreuna cu zaharul (10 linguri). Adaugam grisul, amestecam si obtinem un amestec destul de lichid (care in timpul coacerii insa va capata fermitate pentru ca grisul va absorbi tot lichidul la temperaturi ridicate).


Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in doua (1/4 pentru inimioarele care vor servi drept decor; 3/4 pentru foaia de la baza prajiturii).


Intindem foaia pe masa de lucru si o asezam in tava unsa cu putin ulei.


Adaugam umplutura pe care o nivelam frumos in tava.


Restul de aluat se intinde pe masa de lucru, decupam inimioare de diferite marimi si le asezam peste umplutura in tava.


Dam tava la copt timp de 30-40 min. la temperatura moderata pana se rumenesc frumos inimioarele.


Presaram zahar pudra si servim.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

simona72 1

04.08.2013, 06:39

Arata minunat si cred ca e si tare buna! E de probat!!

merisor 1

04.08.2013, 11:26

Cat de reusita este!
super!

MIUTA 1

04.08.2013, 22:19

Saptamana viitoare o execut.Arata prea bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu foi cu bulion și budincă de griș