Prajitura cu prune si caise

de MotanLaOale in Prajituri, 16 Sep 2011 | 3260 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri faina
  • 200g+6 linguri zahar+4 linguri zahar
  • 6 oua
  • 1kg prune
  • 0,5kg caise
  • 100g unt
  • 1 lamaie
  • 1 plicuri zahar vanilat
  • 4 lingurite scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si caise:

Fructele se spala si se scot samburii cu atentie sa ramana intregi.


Scortisoara se amesteca cu 4 linguri de zahar.


In fiecare fruct se pune cu lingurita scortisoara cu zahar.


Se unge o forma (cratita) cu unt din abundenta, se pun 200g zahar si se niveleaza.


Pe zaharul din cratita se aseaza fructele cu deschiderea in sus.


Se pune restul de unt deasupra, taiat cubulete, si se introduce in cuptorul preancalzit pentru 40 minute.


Cand fructele s-au imuiat se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Pentru blat batem spuma albusurile, adaugam 6 linguri zahar, zaharul vanilat, un praf sare si mixam pana devine o crema lucioasa.


Adaugam galbenusurile amestacand usor cu lingura de jos in sus.


Punen si faina si amestecam usor pana la omogenizare.


Cand fructele s-au racit turnam peste ele blatul, netezim si introducem in cuptor pentru 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea.


Se rastoarna pe platou cand este calduta iar zeama lasata de fructe va insiropa blatul.


Daca ne place mai zemoasa blatul se poate innsiropa suplimentar inainte de rasturnare.


Se poate orna cu frisca dupa dorinta si fantezie. (dupa mine schimba gustul)


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

MotanLaOale 1

28.09.2011, 08:13

Lau 1

06.10.2011, 22:02

buna

MotanLaOale 1

07.10.2011, 09:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cimpineana de la Ramona