Tarta cu capsune

de noiinbucatarie in Prajituri, 3 Aug 2016 | 515 vizualizari

 

Mai avem inca capsune la tara, putine, dar am mai gasit sa fac o tarta delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 70 g unt
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g capsuni + 3 linguri de zahar + 1 lingura de faina.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsune:

Amestecam mai intai faina cu praful de copt si cu zaharul. Adauagam oul si untul rece si amestecam cu mana. Va rezulta un aluat sfaramicios, nu legat bine.

Tapetam o forma de tarta dreptunghiulara sau o forma rotunda cu hartie de copt. Punem 1/3 din compozitie si presam cu degetele pe fundul formei, dar ridicam aprox. 1 cm si pe peretii formei sa nu curga crema de capsune.

Capunile le taiem in doua, adaugam zaharul si le punem pe foc aprox 10 minute. Scurgem jumatate din zeama lasata de capsuni, iar peste capsuni adaugam lingura de faina. Amestecam si mai lasam pe foc inca 2-3 minute.

Punem capsunile in foarma de tarta, presaram restul de aluat oprit( la mine a fost cam putin) si dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.

Lasam 10-15 minute la cuptor la foc iute. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot inlocui capsunele cu alte fructe sau chiar cu ciocolata.

2

Putem orna cu ciocolata sau alte fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

04.08.2016, 18:30

Rocsi 1

04.08.2016, 19:46

Imi place!

Ancutsa 1

27.08.2016, 16:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu rapid