Prajitura cu prune si cocos

de miremirc in Prajituri, 20 Sep 2012 | 4573 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 12,5 g drojdie proaspata (jumatate cub drojdie pakmaya de 25 g)
  • 40 g zahar
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 125 ml lapte caldut
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 35 g unt topit
  • Umplutura :
  • 1 kg prune intregi
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lg amidon
  • 100 g cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si cocos:

Aluat : pregatim maiaua : drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam lapte caldut si putina faina. Amestecam si obtinem o compozitie de consistenta unei smantani. Lasam la dospit 10 minute.


Intr-un castron cernem faina, presaram sarea, zaharul, oul si galbenusul, maia-ua ,laptele caldut treptat si untul topit. Daca este necesar mai adaugam 2 lg faina. Framantam un aluat pe care il vom lasa la crescut pentru 45 minute.


Dupa 45 de minute, aluatul arata asa :


Aluatul il intindem intr-o forma dreptunghiulara (22*30 cm) sau forma rotunda (d=26 cm) unsa cu unt (eu l-am intins cu mainile :D), iar deasupra asezam prunele curatate de samburi si taiate in 4 (asa le-am taiat eu, dar cine doreste le poate taia si mai marunt).


Umplutura : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi albusurile batute spuma tare, frisca batuta spuma si ea, iar la final nuca de cocos amestecata cu amidonul.


Aceste amestec il intindem cu ajutorul unei linguri peste prune.


Dam la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana se rumeneste deasupra umplutura. Verificam cu scobitoarea.


Dupa ce se raceste putem taia. Deliciu cu prune si cocos... ;)


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

laura_n 1

22.09.2012, 12:39

minunata! o salvez la favorite

iri_iri 1

22.09.2012, 21:17

delicioasa

gaby_gabytza 1

23.09.2012, 22:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Tiramisu
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulori cu șuncă, cașcaval și baby spanac

ieri la 21:37

Briose cu ton si masline

de Rocsi 9

ieri la 19:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu firmituri, gem si prune