Prajitura cu prune si cocos

de miremirc in Prajituri, 20 Sep 2012 | 3200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 12,5 g drojdie proaspata (jumatate cub drojdie pakmaya de 25 g)
  • 40 g zahar
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 125 ml lapte caldut
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 35 g unt topit
  • Umplutura :
  • 1 kg prune intregi
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lg amidon
  • 100 g cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si cocos:

Aluat : pregatim maiaua : drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam lapte caldut si putina faina. Amestecam si obtinem o compozitie de consistenta unei smantani. Lasam la dospit 10 minute.


Intr-un castron cernem faina, presaram sarea, zaharul, oul si galbenusul, maia-ua ,laptele caldut treptat si untul topit. Daca este necesar mai adaugam 2 lg faina. Framantam un aluat pe care il vom lasa la crescut pentru 45 minute.


Dupa 45 de minute, aluatul arata asa :


Aluatul il intindem intr-o forma dreptunghiulara (22*30 cm) sau forma rotunda (d=26 cm) unsa cu unt (eu l-am intins cu mainile :D), iar deasupra asezam prunele curatate de samburi si taiate in 4 (asa le-am taiat eu, dar cine doreste le poate taia si mai marunt).


Umplutura : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi albusurile batute spuma tare, frisca batuta spuma si ea, iar la final nuca de cocos amestecata cu amidonul.


Aceste amestec il intindem cu ajutorul unei linguri peste prune.


Dam la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana se rumeneste deasupra umplutura. Verificam cu scobitoarea.


Dupa ce se raceste putem taia. Deliciu cu prune si cocos... ;)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

laura_n 1

22.09.2012, 12:39

minunata! o salvez la favorite

iri_iri 1

22.09.2012, 21:17

delicioasa

gaby_gabytza 1

23.09.2012, 22:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune