Prajitura cu prune si moate de bezea

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 11 Aug 2012 | 2181 vizualizari

 

Da, cu moate, ati citit bine :D :)))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 18 linguri de faina
  • 18 linguri de lapte
  • 5 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si moate de bezea:

Se separa albusurile de galbenusuri.


Se freaca galbenusurile cu 9 linguri de zahar pana devine spuma, dupa care se adauga pe rand, uleiul, laptele, faina, praful de copt si esenta de vanilie, se omogenizeaza bine.


Separat se bat albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga celelalte 9 linguri de zahar ramase.


Incorporam bezeaua ( din care oprim 2 - 3 linguri pentru moate ) in compozitia de galbenusuri, amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.


Se spala prunele si se taie feliute subtiri.


Se toarna compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Deasupra se pun feliile de prune, asezate una langa alta.


Se da la cuptorul preincalzit, pana incepe sa se formeze crusta deasupra, dupa care se scoate si cu o seringa sau direct cu lingura punem din loc in loc niste moate de bezea.


Dam din nou la cuptor pana cand se coace.


Este gata cand incepe sa capete o culoare aurie.


Se taie cand s-a racit ( nu ca mine fierbinte :D )


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si moate de bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Sim0na 1

13.08.2012, 18:58

foarte bine arata!!

babi5 1

09.10.2013, 17:06

babi5 1

09.10.2013, 17:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie