Prajitura cu prune si moate de bezea

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 11 Aug 2012 | 3132 vizualizari

 

Da, cu moate, ati citit bine :D :)))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 18 linguri de faina
  • 18 linguri de lapte
  • 5 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si moate de bezea:

Se separa albusurile de galbenusuri.


Se freaca galbenusurile cu 9 linguri de zahar pana devine spuma, dupa care se adauga pe rand, uleiul, laptele, faina, praful de copt si esenta de vanilie, se omogenizeaza bine.


Separat se bat albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga celelalte 9 linguri de zahar ramase.


Incorporam bezeaua ( din care oprim 2 - 3 linguri pentru moate ) in compozitia de galbenusuri, amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.


Se spala prunele si se taie feliute subtiri.


Se toarna compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Deasupra se pun feliile de prune, asezate una langa alta.


Se da la cuptorul preincalzit, pana incepe sa se formeze crusta deasupra, dupa care se scoate si cu o seringa sau direct cu lingura punem din loc in loc niste moate de bezea.


Dam din nou la cuptor pana cand se coace.


Este gata cand incepe sa capete o culoare aurie.


Se taie cand s-a racit ( nu ca mine fierbinte :D )


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si moate de bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Sim0na 1

13.08.2012, 18:58

foarte bine arata!!

babi5 1

09.10.2013, 17:06

babi5 1

09.10.2013, 17:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole
  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ghiveci de legume

ieri la 20:42

Desert pacinta cu foi si crema de portocale

de RuxyRux 9

ieri la 20:30

Salata de sfecla rosie cu hrean si otet

de Ina 7

ieri la 18:26

Aluat foietaj de casa

de Ancutsa 6

pe 29.11 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI BEZEA