Prajitura cu prune si moate de bezea

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 11 Aug 2012 | 2278 vizualizari

 

Da, cu moate, ati citit bine :D :)))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 18 linguri de faina
  • 18 linguri de lapte
  • 5 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si moate de bezea:

Se separa albusurile de galbenusuri.


Se freaca galbenusurile cu 9 linguri de zahar pana devine spuma, dupa care se adauga pe rand, uleiul, laptele, faina, praful de copt si esenta de vanilie, se omogenizeaza bine.


Separat se bat albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga celelalte 9 linguri de zahar ramase.


Incorporam bezeaua ( din care oprim 2 - 3 linguri pentru moate ) in compozitia de galbenusuri, amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.


Se spala prunele si se taie feliute subtiri.


Se toarna compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Deasupra se pun feliile de prune, asezate una langa alta.


Se da la cuptorul preincalzit, pana incepe sa se formeze crusta deasupra, dupa care se scoate si cu o seringa sau direct cu lingura punem din loc in loc niste moate de bezea.


Dam din nou la cuptor pana cand se coace.


Este gata cand incepe sa capete o culoare aurie.


Se taie cand s-a racit ( nu ca mine fierbinte :D )


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si moate de bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Sim0na 1

13.08.2012, 18:58

foarte bine arata!!

babi5 1

09.10.2013, 17:06

babi5 1

09.10.2013, 17:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie