Desert tarta cu banane, crema de branza si capsuni

de laura_n in Prajituri, 9 Iul 2018 | 227 vizualizari

 

O reteta rapida si delicioasa de tarta cu banane, crema fina de branza si garnisita cu capsuni!
 
Abia astept tura a doua de capsuni din acest an sa pot prepara din nou aceasta tarta.

 

INGREDIENTE

  • aluat fraged:
  • 200 gr unt
  • un praf sare
  • 350 gr făină
  • 2 lg cacao neagră
  • 1 ou
  • 4 lg apă rece
  • crema de brânză:
  • 400 gr brânză de vaci
  • 400 ml iaurt gras
  • 6 lg lapte de cocos (atentie, din cel untos, nu bautura pe baza de cocos)
  • 100 gr zahăr pudră
  • glazură ciocolată:
  • 100 gr ciocolată
  • 100 ml smântână lichidă
  • în plus:
  • 4 -5 banane bune (nelovite sau alterate)
  • 7-8 căpșuni coapte, dulci
  • afine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu banane, crema de branza si capsuni:

Untul rece se taie bucatele. Se pune într-un vas, se adauga un praf de sare. Se adaugă făina cernută cu cacaua și se frămantă ușor cu mâna pană devine nisipos.

Se adaugă oul bătut spuma, se incorporează, adăugand și 3-4 linguri cu apă rece. Aluatul trebuie să iasă omogen, nelipicios și maleabil. Se imbracă în folie alimentară și se pune la frigider. Eu l-am ținut pană a doua zi.


Se pregătesc formele de copt.

Se preincalzeste cuptorul la 160 grade C.

Aluatul se scoate de la rece, se împarte în două porții egale.

Se întinde fiecare porție în strat subțire, egal, se decupează și se asază în fiecare formă de copt, aranjând frumos și tăind surplusul de pe margine. Se presează bine.

Se inteapă fiecare aluat cu o furculită. Se coc în cuptor, la 160 grade C, timp de 10-12 minute. Se scot și se lasă la temperat.


Pentru crema de brânză, se pun într-un vas pentru blender, brânza de vaci, iaurtul, zahărul și câteva linguri de lapte de cocos solid. Se pasează câteva secunde cu ajutorul blenderului, apoi se gustă, dacă se dorește mai dulce, se suplimentează cu zahăr.

Se curăță bananele, se feliază subțire. Se aranjează feliile în mod simetric pe toată suprafața tartelor, apoi se toarnă crema de brânză și se nivelează frumos. Se pun la rece.


Ciocolata și smântâna se încălzesc pe baie de aburi. Se amestecă până se topește ciocolata și se omogenizează compoziția. Se lasă la temperat, apoi se transfera într-un poche și se ornează fiecare tartă.

Se decorează cu căpșuni și afine.

 

TIPS-URI

1

Intepati bine blatul cu o furculita, inainte de coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu banane, crema de branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Adi 1

10.07.2018, 21:41

Foarte bun!

dantes 1

11.07.2018, 07:33

Delicioasa!

-Licurici- 1

12.07.2018, 11:46

yamiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza dulce