Prajitura cu prune si piersici

de Ina in Prajituri, 14 Dec 2013 | 2513 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • un praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • o lingurita scortisoara macinata
  • un praf de sare
  • 1 piersica
  • 4 prune
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si piersici:

Spalam fructele , indepartam samburii si le taiem in felii .

Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri.

Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam apoi pe rand, mixand in continuare, zaharul, uleiul, faina si praful de copt, iar la final esenta de rom. 

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Asezam peste aluat , alternativ, feliile de prune si piersica, peste care presaram scortisoara macinata. 

Dam tava la cuptor pentru cca 35-40 minute, la foc mic. Scoatem tava, rasturnam checul , il lasam sa se raceasca si-l pudram cu zahar, apoi feliem si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu prune si piersici-0
Prajitura cu prune si piersici-1
Prajitura cu prune si piersici-2
Prajitura cu prune si piersici-3
Prajitura cu prune si piersici-4
Prajitura cu prune si piersici-5
Prajitura cu prune si piersici-6
Prajitura cu prune si piersici-7
Prajitura cu prune si piersici-8
Prajitura cu prune si piersici-9
Prajitura cu prune si piersici-10

COMENTARII (24)

jolygina

jolygina 1

15.12.2013, 01:13

Bunica

Bunica 1

15.12.2013, 07:44

Cam buna pufosenia!

simona72

simona72 1

15.12.2013, 08:42

Ce-mi place!! Laptele il dau eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!