Placinta cu branza

de Corinuta in Prajituri, 23 Dec 2016 | 1589 vizualizari

 

Un deliciu de prajitura aromata cu lamaie. Mi-a adus aminte de linzerturile cu branza pe care le mancam in tara :x

 

INGREDIENTE

Ptr. aluat:

  • 400 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 150 ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie

Ptr. umplutura:

  • 600 g branza
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 1/2 lamaie
  • 1-2 linguri gris
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Aluatul: se cerne faina intr-un bol incapator, se adauga sarea, praful de copt, untul taiat cubulete si se framanta cu degetele pana incorporam tot untul in faina si devine sfaramicios amestecul.


Apoi, adaugam cele 4 galbenusuri, smantana si zaharul si framantam aluatul, dupa care il invelim cu o folie si il dam la frigider.


Umplutura: branza se amesteca cu coaja rasa de lamaie, cu zeama de la lamaie si cu grisul.


Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se amesteca apoi cu branza cu miscari ample, ca sa ramana umplutura pufoasa.


Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua. Se intinde o foaie de aluat si se aseaza pe fundul tavii, peste ea punem umplutura si nivelam, apoi intindem cealalta foaie si o asezam deasupra.


Intepam din loc in loc cu o furculita aluatul, ca sa nu se umfle cand se coace, dam apoi la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru circa 45 de minute.


Dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar si se portioneaza.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate unge prajitura cu un galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte, inainte de a o pune la copt

2

in functie de cat este de zemoasa branza, puteti pune doar o lingura de gris sau mai multe

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

26.12.2016, 20:00

Mmmm, ce bunatate de placinta. Ce as servi o bucatica!

Corinuta 1

26.12.2016, 23:28

diaconta 1

29.12.2016, 20:56

imi plac prajituile cu branza.cum nu am facut demult,mi-ai facut pofta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu crema de branza si mure