Prajitura cu prune si scortisoara

de laura_n in Prajituri, 30 Sep 2012 | 1477 vizualizari

 

o prajitura tare gustoasa si aromata...asa de toamna!

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri (eu aveam ramase niste albusuri)
  • 6 lg faina
  • 6 lg zahar pudra (sigur ca puteti folosi si tos)
  • 3 lg cacao neagra
  • 50 l ulei floarea soarelui
  • 1/2 kg prune coapte bine
  • un varf cutit nucsoara macinata
  • scortisoara macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si scortisoara:

Spalam prunele bine si le scoatem samburii. Le punem intr-un castron si punem o lingura de zahar pudra si un varf de nucsoara si scortisoara.


Batem albusurile spuma, apoi adaugam zaharul pudra si mai batem pana se intareste albusul si devine ca o bezea.


Adaugam faina cate putin si amestecam cu o lingura usor pana incorporam toata faina.


Impartim compozitia in doua vase si intr-unul adaugam cacaoa si amestecam bine. Pregatim o forma de copt pe care o ungem cu unt si presaram putina faina. Turnam compozitia cu cacao in forma si nivelam. Continuam cu cealalta compozitie alba si o turnam peste cea neagra. Deasupra asezam prunele. Dam la cuptor (incins in prealabil) pentru aproximativ 40 min. Scoatem, presaram putina scortisoara si lasam la racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

jolygina 1

30.09.2012, 14:59

vreau

Lau 1

30.09.2012, 15:54

place

Sim0na 1

02.10.2012, 11:28

Banuiesc ca nu mai ai o feliuta si pentru mine.. Super arata!! Te pup dulce fata draga... Imi e dor de tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu prune