Prajitura cu prune si smantana

de stefy_a in Prajituri, 10 Aug 2016 | 3806 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 15 prune
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g smantana
  • 3 linguri ulei
  • 275 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • un praf de sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si smantana:

ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul

- se adauga apoi treptat smantana, zaharul si uleiul si se mixeaza

- faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat peste compozitia de mai sus, amestecand cu o lingura cu miscari de sus in jos, pana la incorporarea totala a fainii

- compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt

- prunele se curata de samburi si se taie in 4

- se aseaza uniform peste blat

- prajitura se da la cuptorul preincalzit la 175 de grade, timp de 30-35 minute

- cand este gata se lasa la racit, se pudreaza cu zahar pudra si se taie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe