Prajitura Fanta

de bianca92 in Prajituri, 21 Aug 2014 | 7499 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si aspectuoasa. Desi in reteta originala se face cu suc Fanta, mie nu imi plac bauturile carbogazoase asa ca am folosit suc natural de portocale.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 6 lg de zahar
  • 2 lg de cacao
  • 4 lg de faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 500 g branza de vaci
  • 200g unt
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 850 ml suc natural de portocale
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 5 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul (se mixeaza foarte putin, nu sa se topeasca zaharul, amestecul trebuie sa ramana fluid). Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza.Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca in tava.


Untul se freaca cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga branza, esenta de vanilie si se mixeaza sa omogenizam bine. Crema se intinde pe blatul racit si se da la frigider.


Budinca se prepara dupa indicatiile de pe plic, numai ca in loc de lapte punem sucul, iar in loc de 1000 ml vom pune doar 850. Se amesteca pe foc pana se ingroasa. Cand este doar putin calduta, se adauga peste crema.


Se lasa la rece pana se intareste glazura.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Pushaa 1

22.08.2014, 13:12

Rocsi 1

26.08.2014, 18:45

O prajitura delicioasa

MotanLaOale 1

01.09.2014, 13:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza