Prajitura cu prune,scortisoara si smantana

de butoiaurora76 in Prajituri, 3 Sep 2013 | 6834 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g smantana
  • 3 linguri ulei
  • coaja de la o lamaie
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt (10 g)
  • 500 g prune fara samburi (taiate in 4)
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune,scortisoara si smantana:

Mixati ouale cu sarea pana isi tripleaza volumul apoi adaugati zaharul, zaharul vanilat, uleiul, smantana si apoi coaja de lamaie.

Amestecati faina cu praful de copt si adaugati-o usor in compozitie.

Turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu foaie de copt si puneti deasupra prunele peste care presaram scortisoara.

Se introduce in cuptorul preancalzit pana capata culoarea aurie deasupra, semn ca s-a copt, aproximativ 35 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune,scortisoara si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu prune,scortisoara si smantana-0
Prajitura cu prune,scortisoara si smantana-1

COMENTARII (11)

alilianaa

alilianaa 1

03.09.2013, 17:10

tare buna..

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

03.09.2013, 18:29

babi5

babi5 1

03.09.2013, 19:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!