Prajitura cu alune de padure

de - Andreea - in Prajituri, 2 Sep 2013 | 7985 vizualizari

 

O prajitura atit de buna...de toamna as spune eu :) ...

 

INGREDIENTE

  • 150 gr alune de padure
  • 100 gr faina
  • 50 gr unt
  • 75 gr zahar
  • 30 ml cafea
  • 30 ml lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 10 ml ulei
  • 3 oua
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune de padure:

Alunele se prajesc in cuptor.Cand le scoatem din cuptor le frecam intre maini pentru a le decoji mai usor.Punem alunele in robot si le tocam.

Intr-un bol punem alunele,zaharul si faina.Amestecam.

Adaugam apoi ouale batute usor ,cafeaua,laptele,uleiul,praful de copt si la urma untul.

Amestecam totul foarte bine.

Pregatim o tava rotunda,o invelim cu hartie de copt ( daca nu aveti hartie de copt ungeti tava cu unt).

Turnam compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru circa 25-30 minute.

Se lasa sa se raceasca si dupa preferinta se poate presara zahar pudra.(optional)

TIPS-URI

1

Pentru un gust mai parfumat adaugati in compozitie 10 ml esenta rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers