Tarta de gutui

de Oana in Prajituri, 28 Oct 2009 | 12193 vizualizari

 

Trebuie sa faceti macar o data tarta aceasta, este absolut divina! Mai ales ca e sezonul gutuilor, nu le ratati! Reteta din cartea minune Reader's Digest.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g faina integrala de grau
  • 60 g zahar
  • 75 g unt moale
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • Umplutura:
  • 2 gutui mari- 500 g
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • o jumatate de portocala
  • sucul din 2 mere- 125 ml
  • 30 g zahar
  • 2 oua
  • 150 g smantana grasa
  • Topping:
  • o lingura cu miere
  • o lingutita rasa cu scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de gutui:

Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul, coaja de lamaie, untul si praful de sare, plus 2 linguri cu apa. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se intinde aluatul intr-o forma cu pereti detasabili de 26 cm, ridicand si o margine de 3 cm. Se pune forma in frigider.


Gutuile se spala, se curata, se taie in patru si se sc ot cotoarele, apoi se taie felii de 1 cm. Se stropesc cu zeama de lamaie. Se stoarce portocala si se amesteca cu sucul de mere, zaharul, plus o bucata din coaja de portocala, spalata bine si se dau in fiert. Se inabusa gutuile in acest suc 5 minute la foc mic, cu capac. Apoi se scot cu o paleta si se lasa la racit. Zeama se lasa si ea la racit, iar coaja de portocala se scoate.


Se incinge cuptorul. Se scoate forma din frigider, se aseaza gutuile racite, iar peste ele se toarna un amestec format din cele doua oua, smantana si zeama racita. Se coace tarta la foc mic, pe gratarul de sus, cam 20 de minute, pana se incheaga bine.


Se amesteca mierea cu scortisoara si se unge tarta cu ajutorul unei pensule. Se mai lasa sa se odihneasca 10 minute in cuptor, cu focul oprit, apoi se indeparteaza marginea formei si se lasa tarta sa se raceasca pe fundul formei.

 

TIPS-URI

1

Peste blatul de tarta, inainte de a pune gutuile, se pot presara feliute de migdale, pentru o aroma deosebita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Oana 1

30.10.2009, 16:17

Spor la bucatarit!

MirabelaManolache 1

02.11.2010, 23:48

E super delicioasa!!!!!!Astazi am incercat-o,si chiar merita facuta,serios ,mai ales ca se gasesc gutui din plin perioada aceasta!!!!!!!!

joana 1

26.01.2013, 19:25

Lipseste ceva din reteta. Am facut-o asa cum este data si parca am mancat omleta cu gutui. cred catrebuie adaugat faina si praf de copt in oua si smantana. Asa cum este nu as mai face-o a doua oara.
joana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si frisca