Desert rulada cu dovleac si ciocolata

de Ancutsa in Prajituri, 13 Oct 2020 | 2123 vizualizari

 

Am pregătit o ruladă cu parfum de toamnă, cu dovleac și două ganache-uri de ciocolată (cu lapte și albă colorată în portocaliu) cu model cu dovlecei și o vulpiță, pentru că iubesc vulpițele. A ieșit pufoasă și cu gustoasă, iar dovleacul nu are gust pregnant, ci delicat, așa că dacă sunteți reticenți la dulciurile cu dovleac, vă invit să încercați rulada mea.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g dovleac plăcintar,
  • 5 ouă L,
  • un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 75 ml ulei,
  • 120 g făină albă,
  • 5 g praf de copt,
  • Pentru ganache-ul de ciocolată cu lapte:
  • 80 g cuvertură de ciocolată cu lapte,
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • Pentru ganache-ul portocaliu:
  • 60 g cuvertură de ciocolată albă,
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar natural gel orange Wilton,
  • În plus:
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar natural pudră verde,
  • O linguriță apă fierbinte,
  • Un vârf de cuțit cacao,
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar natural gel roșu Wilton,
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar natural gel piersică Wilton,
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar natural gel orange Wilton,
  • Zahăr pudră, după gust, doar pentru pudrat și rulat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu dovleac si ciocolata:

 

Blatul:

Mai întâi, speli dovleacul, îl cureți și tai din el o bucată, ai nevoie de doar 200 g. îl dai pe răzătoare, îl călești ușor într-o tigaie sau cratiță, cât să se înmoaie (ca pe mere). Lași la răcit și îl pasezi puțin cu blender-ul de mână, pentru a obține o textură fină.

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile, uleiul și amesteci bine. Apoi adaugi făina amestecată cu praful de copt.

Din compoziție, torni jumătate în alt vas, pentru a o amesteca împreună cu dovleacul.

Din compoziția pe care ai lăsat-o albă, torni în mai multe boluri mici, în funcție de câte culori vrei să obții (aprox 2 linguri de aluat / culoare). Eu am vrut 5 culori: verde (acesta fiind pudră, trebuie dizolvat în apă fierbinte mai întâi), roșu, piersică și orange și maro (cacao).

Pui fiecare aluat colorat în câte un poș și desenezi ce îți place pe o hârtie de copt (într-o tavă mare, tava mea are 39x27 cm). Dai la congelator 5 minute.

Scoți tava cu desenele de la rece, torni compoziția albă, cu grijă, apoi dai iar la congelator 5 minute.

În fine, scoți tava de la rece, iar acum torni și compoziția cu dovleac.

 

Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 de minute sau până trece testul scobitorii, însă ai grijă să rămână moale, pufoasă când o testezi cu degetul, dacă o coci prea mult, se usucă și se crapă când o rulezi!

Odată blatul scos, trebuie rulat repede pe o hârtie de copt nouă, pudrată cu zahăr. Lași la răcit.

 

Pentru creme:

Topești pe baie de abur cuvertura de ciocolată cu lapte, împreună cu frișca lichidă, pe baie de abur. Procedezi la fel cu cea albă. Verifici din când în când, iar când s-au topit ciocolatele, amesteci bine și le dai la frigider, 10 minute, să se închege. Scoți de la rece și le bați, pe rând, cu mixerul, până  capătă consistență cremoasă și fină. În momentul în care începi să o mixezi pe cea albă, poți adăuga, dacă vrei și puțin colorant!

 

Montare:

Desfaci cu grijă rulada din hârtie, o umpli cu cele două creme întinse alternativ, apoi rulezi la loc.

 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/10/rulada-cu-dovleac-si-ciocolata.html

TIPS-URI

1

Sfat: Dacă ți-au rămas culori (aluat colorat), poți să mai desenezi ceva pe ruladă, se va vedea frumos când vei tăia din ea și musafirii vor rămâne surprinși și bucuroși să descopere alte desene în interior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu dovleac si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini - tarte cu banane si ciocolata