Crema de zahar ars

de ionix in Prajituri, 7 Dec 2009 | 3779 vizualizari

 

retea o stiu de la mami meu...

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 l de lapte
  • circa 200g de zahar
  • 6  linguri zahar pentru caramel
  • 4 pliculete de zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:



Se pun intr-o cratita, destul de mare cat sa va incapa toata cantitatea de crema mai apoi, cele 5 linguri cu zahar si 2 plicuri zahar vanilat. Cratita se pune pe foc pentru a carameliza zaharul.


Cand zaharul s-a topit se inclina cratita dintr-o parte in alta pentru a se unge cu zaharul caramelizat peretii cratitei. Dupa ce ati intins caramelul pe peretii cratitei dati cratita intr-o parte la racit.


Intre timp, pana se raceste caramelul, se freaza ouale cu zaharul pana se omogenizeaza si se topeste zaharul.


Laptele se incalzeste un pic apoi se pune treptat, treptat peste oua. Compozitia se pune in cratita unde aveam caramelul si se pune intr-o alta cratita, in care este apa, la bain-marine in cuptor, care a fost in prealabil incins. Se lasa la foc mic timp de circa 45 de min pana cand incepe sa se desprinda de pe peretii cratitei.


Cand este gata se da la frigider si se serveste rece.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Oana 1

07.12.2009, 22:19

La fel fac si eu, doar ca nu o pun la bain-marie in cuptor. Iese super de tot si fara E unul din deserturile preferate de Cata

miealex 1

08.12.2009, 13:58

Asa-i Oana, nu tre' sa stea musai la bain-marie. Si mama mea face o crema de zahar ars tare buna! Cred c-o sun azi sa o rog sa-mi faca E si unul dintre dulciurile mele preferate

ionix 1

10.12.2009, 15:41

mersi fetelor... n-am facut niciodata direct pe flacara... m-am invatat sa-l fac asa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars