Prajitura cu rabarbar si afine

de Bya Ralu in Prajituri, 25 Apr 2014 | 3401 vizualizari

 

Reteta asta minunata am luat-o de la Timea,multu :-* e super buna ,putin modificata :)
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-rabarbar-si-zmeura-48169.html#Scene_1

 

INGREDIENTE

  • 5 oua + 1 albus
  • 170 g zahar + 5 linguri
  • 100 ml ulei
  • 8 linguri lapte
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 1 plic zahar vanilat
  • unt sau ulei pentru uns tava
  • esenta de vanilie
  • un varf de sare
  • 400 g rabarbar
  • 150 g afine congelate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbar si afine:

Rabarba se curata de pielite,se clateste bine si se taie cuburi.


Afinele le-am lasat congelate.


Intr-o tava am pus hartie de copt iar pe margini am uns cu ulei,se pun fructele,zaharul vanilat si cele 5 linguri de zahar.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.


Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul,se adauga pe rand si se amesteca uleiul,laptele si esenta de vanilie.


Punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula,adaugam si albusurile spuma si amestecam pana se omogenizeaza.


Se toarna compozitia peste fructe si se da la cuptor pentru 35-40 minute.

 

TIPS-URI

1

Se rastoarna prajitura pe un blat de lemn

2

Prajitura se taie cand se raceaste. .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbar si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

dantes 1

04.07.2014, 06:12

La multi ani!

Sidy 1

04.07.2014, 08:21

La multi ani!

Bya Ralu 1

04.07.2014, 16:15

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rabarbar si capsuni