Prajitura cu rabarbar si afine

de Bya Ralu in Prajituri, 25 Apr 2014 | 2832 vizualizari

 

Reteta asta minunata am luat-o de la Timea,multu :-* e super buna ,putin modificata :)
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-rabarbar-si-zmeura-48169.html#Scene_1

 

INGREDIENTE

  • 5 oua + 1 albus
  • 170 g zahar + 5 linguri
  • 100 ml ulei
  • 8 linguri lapte
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 1 plic zahar vanilat
  • unt sau ulei pentru uns tava
  • esenta de vanilie
  • un varf de sare
  • 400 g rabarbar
  • 150 g afine congelate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbar si afine:

Rabarba se curata de pielite,se clateste bine si se taie cuburi.


Afinele le-am lasat congelate.


Intr-o tava am pus hartie de copt iar pe margini am uns cu ulei,se pun fructele,zaharul vanilat si cele 5 linguri de zahar.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.


Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul,se adauga pe rand si se amesteca uleiul,laptele si esenta de vanilie.


Punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula,adaugam si albusurile spuma si amestecam pana se omogenizeaza.


Se toarna compozitia peste fructe si se da la cuptor pentru 35-40 minute.

 

TIPS-URI

1

Se rastoarna prajitura pe un blat de lemn

2

Prajitura se taie cand se raceaste. .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbar si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

dantes 1

04.07.2014, 06:12

La multi ani!

Sidy 1

04.07.2014, 08:21

La multi ani!

Bya Ralu 1

04.07.2014, 16:15

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu afine si ricotta