Prajitura cu rabarbar si zmeura

de T I M E A in Prajituri, 29 Iun 2013 | 5923 vizualizari

 

Seria prajiturilor cu fructe continua cu aceasta prajitura dulce acrisoara cu rabarbar si zmeura din gradina parintilor mei. Nu va mai repet ca imi plac prajiturile cu fructe pentru ca e destul de evident acest lucru din postarile mele. Incerc sa ma bucur din plin de sezonul fructelor mai ales ca e destul de scurta aceasta perioada.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 170 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 8 linguri lapte
  • un varf de sare
  • 2 linguri unt pentru uns tava
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 gr rabarbar
  • 4-5 linguri zmeura
  • o mana de strugurei rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbar si zmeura:

Mai intai spalam fructele.


Rabarbura trebuie curatata de pielita si taiata in cubulete mici.


Ungem tava cu unt, asezam fructele in tava si presaram zaharul si zaharul vanilat.


Mixam albusurile spuma cu praful de sare folosind mixerul la viteza mare.


Adaugamzaharul mixand in continuare apoi adaugam galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.


La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.


Turnam compozitia peste fructe in tava si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.


Oprim focul si mai lasam in cuptorul cu usa deschisa timp de 3-5 minute.


Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin rasturnam prajitura pe un platou.


Feliem si servim!

 

TIPS-URI

1

La fel de buna e prajitura si cu capsuni in loc de zmeura

2

Daca doriti mai dulce pudrati deasupra cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbar si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Lau 1

30.06.2013, 15:05

eu nu am gustat rubarbar

T I M E A 1

30.06.2013, 18:43

Cleme

T I M E A 1

30.06.2013, 18:44

Laurenta acum se gaseste si in magazine, noi pe aici avem prin gradini la tara

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba