Prajitura cu rabarbura(rubarba)

de burdulea56 in Prajituri, 19 Mai 2011 | 4229 vizualizari

 

In fiecare an fac aceasta prajiturica racoroasa si tareeeeeee buna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 linguri de apa,
  • 4 linguri cu varf de faina,
  • un praf de sare,
  • 1/2 praf de copt,
  • cateva tije de rabarbura.
  • Pt spuma:
  • 2 albusuri,
  • 160 g zahar.
  • Pt ornat:
  • 2 sau 3 tije de rabarbura(rubarba),
  • 6-7 capsuni,
  • 2 linguri zahar,
  • 2 lingurite sirop de menta,
  • 2 vanilii.
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbura(rubarba):

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam praful de copt si mai batem 1 minut. Din zahar si apa se face un sirop fierbinte care se pune peste albusuri batand in continuare. Se adauga galbenusurile dupa care se pune faina, amestecand usor pt omogenizare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt (dimensiunea tavii:34x24 cm). Rubarba curatata de pielite si taiata in bucati mici amestecata cu putin zahar si gris, se adauga la blat, se introduce blatul in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit 25-30 de minute.

Albusurile batute spuma tare impreuna cu 160 g de zahar, se intind pe blat dupa ce acesta a stat la cuptor 25-30 minute. Intoduceti tava din nou in cuptor, faceti focul foarte mic si mai lasati prajitura pana ce spuma de albus s-a rumenit (uscat). Dupa ce s-a rumenit spuma, lasati prajitura sa se raceasca in tava apoi o portionati, inmuind cutitul in apa de cate ori taiati sa nu crape spuma.

Pt ornat se prepara un sos din 2-3 tije de rubarba, 2 linguri de zahar, 2 vanilii, 6-7 capsuni, 2 lingurite sirop de menta, se pune la fiert 2-3 minute, cand se raceste se mixeaza cu blenderul. Cu acest sos decoram prajitura, iar restul se serveste langa.

 

TIPS-URI

1

Siropul de menta da prajiturii o aroma fina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbura(rubarba)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

burdulea56 1

25.05.2011, 21:30

eduard, rocsi_1612: va multumesc

burdulea56 1

25.05.2011, 21:30

lilik: serveste, ma bucur

burdulea56 1

25.05.2011, 21:31

ionela2682, mamaieelena, va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA