Prajitura cu rahat, nuca si glazura de ciocolata

de Valyvalentyna in Prajituri, 14 Apr 2014 | 3407 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr rahat,
  • 100-200 gr miez de nuca,
  • 12 linguri de zahar,
  • 12 linguri de ulei,
  • 15 linguri faina,
  • 12 linguri de lapte,
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 1 esenta vanilie,
  • 1 esenta de rom,
  • 2 pliculete praf de copt,
  • 4 oua,
  • zeama de la o lamaie,
  • si un praf de sare,
  • 2 linguri de cacao,
  • 100 gr ciocolata (tableta din comert)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rahat, nuca si glazura de ciocolata:

Se pun ouale intr-un vas mai mare si se bat spuma cu putina sare, apoi adaugam zaharul si amestecam bine, apoi adaugam esentele, faina in ploaie, uleiul, laptele si praful de copt stins in zeama de la lamaie si pliculetele de zahar vanilat. Omogenizam bine.


Ungem tava cu ulei si turnam compozitia in tava, dar oprim 2-3 linguri din compozitie pentru amestecul cu cacaoa. Peste compozitia din tava taiem rahatul in cubulete mai mici si presaram deasupra, apoi adaugam deasupra si miezul de nuca, iar la final adaugam in mijlocul prajituri compozitia amestecata cu cele 2 linguri de cacao si ne jucam un pic cu furculita prin compozitie pentru a iesi prajitura marmorata frumos. Bagam prajitura la cuptor pentru 30 minute la 175 grade.


Pana se coace prajitura topim ciocolata pe baie de aburi la foc mic. Cand scoatem prajitura de la cuptor o lasam sa se raceasca si apoi turnam ciocolata (pt a glazura prajitura)

 

TIPS-URI

1

Prajitura o taiati inainte sa turnati glazura de ciocolata, si se serveste rece sa se intareasca glazura bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rahat, nuca si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Lavinia 1

15.04.2014, 07:52

buna

simonacallas 1

15.04.2014, 08:33

Panacris 1

15.04.2014, 08:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura chinezeasca