Choux à la crème de citron

de ionix in Prajituri, 27 Mai 2010 | 1700 vizualizari

 

Brr.. sper c-am scris bine :D:D Sylvia mă poate corecta dacă am greşit… pupici!
Reţeta este dintr-o revistă, nu ştiu care pt era decupată.

 

INGREDIENTE

Pentru choux:

  • 300 ml apă
  • 150 ml ulei
  • 250 g făină
  • Un praf de sare
  • 4 ouă

  Pentru crema:

  • 3 ouă mari
  • 150 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 2 lg cu făină
  • 2 lg cu amidon
  • 400 ml lapte mai gras
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • Sucul de la două lămâi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux à la crème de citron:


Prepararea cremei:


Ouăle le batem spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat.


Se adaugă untul moale şi se bate bine bine.


Se pune lingurile cu făină şi cele cu amidon iar apoi se amstecă repede pentru a nu face cocoloaşe.


Se pune şi laptele iar apoi pui pe aragaz, la foc mic.


Se amestecă într-una până se leagă crema, trebuie să fie un pic mai tare.


După ce s-a legat, dăm crema la rece. Când s-a răcit se adaugă sucul de lămâie.


Eu am făcut şi cremă de fructe de pădure, adăugând sirop de fructe de pădure.



Prepararea choux-ului:


Într-un vas mai înalt se pune la fiert apa împreună cu uleiul şi un praf de sare.


Se lasă până în momentul în care dau în clocot iar în acel moment se adaugă făina, toată odată.


Se amestecă alert pentru a nu face cocoloaşe, de preferat ar fi să se bage mixerul.


Se amestecă întruna până când aluatul se desprinde de pe vas, nu durează mai mult de 5 minute.


Această compoziţie se dă la răcit iar când s-a răcit se adaugă ouăle, unul câte unul.


Într-o tavă punem hartie de copt şi pregătim cuptorul.


Compozitia de choux se pune într-un sprit şi se fac formele direct în tavă.


Se dau la cuptor, în partea de sus, şi se lasă la foc iute pâna-şi schimbă culoarea spre auriu. Nu se lasă mai mult de 5 minute.


Se scot pe o tavă şi se lasă la răcit. Când s-au răcit, se taie-n doua şi le umplem cu multă cremă.


Le ornăm cu frişcă sau ciocolată şi le dăm la frigider.



Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la crème de citron" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

ionix 1

27.05.2010, 21:58

@Roxy... fata, tie-ti dau toata dragoastea mea.... vrei?

Rocsi 1

27.05.2010, 22:03

acu o dai la intors stiu eu...

ionix 1

27.05.2010, 22:05

n-o dau ... stii ca esti febletea mea hai ca mai am retete de pus si cred c-apuc sa le pun iar peste o luna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti "made by Florinu"