Prajitura cu ricotta si sos de zmeura

de papabundetot in Prajituri, 22 Feb 2014 | 3144 vizualizari

 

Stiti deja despre mine si pasiunea mea de a creea retete noi si gustoase,asa ca v-am mai pregatit o prajiturica in care am adunat ceea ce stiam si putina imaginatie amestecata cu arome delicioase :)

Vroiam cu totii ceva dulce dar nimeni nu s-a exprimat pentru o prajiturica anume,asa ca am facut un blat delicios pe care l-am impodobit cu ricotta si un gustos sos de zmeura.

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri ule
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de eucalipt si vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri nuca macinata

Pentru sosul de zmeura:

  • 250 gr zmeura congelata
  • 150 gr zahar brun
  • 10 gr apa
  • 5 pastai cardamon
  • cuisoare macinate 2 plicuri
  • zahar vanilat
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Pentru crema:

  • 200 ml frisca
  • 250 gr branza ricotta
  • 2 lingurite zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ricotta si sos de zmeura:

Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul,apoi am adaugat pe rand amestecand mereu,uleiul,laptele,faina,praful de copt,coaja de lamaie,esentele.

Am batut apoi albusurile spuma tare pe care le-am incorporat usor in amestecul de galbenusuri si dupa ce totul s-a omogenizat am adaugat si nuca macinata.

Am pus aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si am dat-o la cuptor pana cand blatul s-a copt si a trecut testul cu scobitoarea.

Sosul de zmeura:Am pus intr-o craticioara la foc zaharul,apa cardamonul,lamaia,si cuisoarele si cand sosul a inceput sa fiarba si sa se lege am adaugat si zmeura.Am lasat la foc aproximativ 20 min pana cand sosul s-a legat si mai apoi am strecurat sosul de zmeura pentru a elimina semintele si  l-am dat deoparte la racit.

Crema: Am batut bine frisca pana cand s-a intarit,i-am adaugat apoi branza ricotta si zeama de lamaie si am omogenizat totul.

La final,am taiat in dreptunghiuri potrivite blatul copt si racit,peste el am pus cu ajutorul pusului crema ricotta si apoi sosul de zmeura.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

papabundetot 1

23.02.2014, 08:27

tiby 1

23.02.2014, 12:31

buna, buna..

laura_n 1

23.02.2014, 14:24

interesanta! eu am renuntat sa mai folosesc ricotta la prajituri, are gust sarat cea pe care o cumpar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcovi si ricotta - Dukan