Prajitura cu rubarba si bezea

de divainbucatarie in Prajituri, 26 Mai 2011 | 4492 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri de lapte
  • 9 linguri de ulei
  • 14 linguri de faina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 pachet praf de copt
  • coaja rasa de o lamaie sau de la o portocala
  • un praf scortisoara macinata
  • Pentru topping:
  • 2 linguri gris
  • 7-8 tulpini rubaraba
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 3 albusuri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba si bezea:

Amestecam ouale intregi cu zaharul. Cand acesta se topeste adaugam laptele, uleiul si apoi faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt si foarte putina scortisoara. La sfarsit adaugam coaja rasa de portocale. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau punem hartie de copt. Peste aluat punem grisul, apoi aranjam tulpina de rubarba taiata in bucati de 3-4 cm. Presaram 2 linguri de zahar si scortisoara.


Coacem prajitura timp de 40 minute in cuptorul preancalzit la 180°C. O scoatem din cuptor, punem albusul batut spuma cu 3 linguri de zahar si continuam sa coacem inca 15 minute la 130-140°C.


Rapid si simplu! Sper sa va placa gustul acrisor al rubarbei, este foarte racoritor…

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

LUK 1

27.05.2011, 17:58

delicioasa

divainbucatarie 1

01.06.2011, 14:48

Multumesc fetelor! Diaconta draga mea am gasit in Kaufland rubarba...

Bya Ralu 1

27.03.2013, 13:26

faina praji

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si caise