Prajitura cu rulada, reteta nr. 800 si 3 ani de Bucataras

de Constelatialeu in Dulciuri, 2 Ian 2016 | 3356 vizualizari

 

Catinel, catinel, am ajuns si la reteta cu numarul 800, bune, rele sunt ale mele, am muncit la ele, am pus suflet si multe zambete. Si ca sa fie sarbatoarea, sarbatoare, azi implinesc si 3 anisori de cand bantui prin tara lui Voda Bucataras.

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulade
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic de praf de copt
  • Umplutura
  • dulceata de zmeura
  • Blat maro
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri apa
  • 4 linguri faina
  • 150 g nuca macinata
  • a praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Jeleu de zmeura
  • 600 g zmeura
  • 200 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 1 plic de top gel rosu
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar farin
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 6 foi gelatina( 10g )
  • Decor
  • zmeura
  • ciocolata topita
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rulada, reteta nr. 800 si 3 ani de Bucataras:

Mai intai pregatim ruladele:


Am folosit tava de la aragaz, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit.


Adaugam faina si praful de copt omogenizam si apoi incorporam albusurile avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Ca sa-mi fie mai usor si sa nu stau sa cantaresc compozitia sa o impart in doua parti exacte, am preferat sa fac separat prima rulada din jumatate din cantitati. Am turnat compozitia in tava, am bagat tava la cuptorul preincalzit, pentru ca foaia este subtire se coace foarte repede. O scoatem pe un servet umed si rulam cat este calda, o rulam din ambele capete sa formam doua rulade mai subtirele. Dupa ce s-a racit am umplut cu dulceata de zmeura. La fel am procedat si cu restul de ingrediente. In total vom avea 4 bucati de rulada, pe care le vom aseza intr-o tava (33/23) tapetata cu hartie peste care v-om turna compozitia urmatoare



Blat maro:


Albusurile cu un praf de sare le batem bine. galbenusurile cu zaharul mixate bine, apoi adaugam apa, mixam pana se topeste zaharul Adaugam faina,praful de copt, nuca macinata si cacaoa. Aceasta compozitie se toarna peste rulade, se da tava la cuptor, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca bine, eu am facut cu o zi inainte blatul.



Jeleu de zmeura :


Zmeura cu zaharul le-am pus pe foc si am zdrobit bine zmeura, am lasat sa dea in fiert, apoi am adaugat 3 linguri de amidon si un plic de top gel rosu.



In tava in care am copt blatul am pus folie alimentara, am asezat blatul, am turnat jeleulcald si apoi am dat la rece cca 30 min, ca a fost frig afara, s-a intarit repede.



Crema:


Foile de gelatina le punem la hidratat in apa rece. Ciocolata cu zaharul si frisca lichida pe foc, pana se topeste ciocolata, avem grija sa nu atinga punctul de fierbere. Tragem de pe foc, adaugam gelatian stoarsa si omogenizam, apoi adaugam mascarponele. Crema o turnam peste jeleul intarit, lasam la rece.



Decor:


Zmeura congelata, nu o lasam sa se dezghete,alegem fructele cele mai frumoase peste care turnam ciocolata topita si lasam sa se raceasca.



Taiem prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.orman fiecare bucata de prajitura cu zmeura trasa-n ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rulada, reteta nr. 800 si 3 ani de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Sidy 1

04.01.2016, 07:09

Bravo tie ! Felicitarile mele...

Dya Daniela Andrei 1

04.01.2016, 22:45

Felicitari Cleme! Pentru toata munca depusa, pentru cei 3 ani de Bucataras, pentru ca esti TU!

Constelatialeu 1

04.01.2016, 23:11

Multumesc, Mihaela, Sidy, Dya....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rulada si mousse de vanilie